TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
#LoveIsFun
#LoveIsFun
Vezi
galerie

Id: #424183

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Iubirea și sexul în același pat
 

Descriere produs

Știința a dovedit că noi, oamenii, avem trei sisteme cerebrale puternic dezvoltate, care ne dau ghes unul către altul: veșnicul instinct sexual (ce asigură perpetuarea speciei și, prin urmare, ne împinge să ne găsim un partener în scopul acuplării), efemera dragoste romantică (adică pasiunea datorită căreia ne concentrăm întreaga energie asupra unei singure persoane) și atașamentul (acel sistem ce se formează, cu ajutorul celor care ne îngrijesc, în copilăria timpurie și apoi ne influențează stabilitatea și siguranța în relația de cuplu).

Fiecare dintre cele trei sisteme dă naștere unor emoții, visuri și comportamente diferite. Așa că ideal ar fi să le concentrăm pe toate spre una și aceeași persoană. Iar apoi să trăim împăcați cu ceea ce viața ne-a dat – fie că e vorba doar de relația de cuplu, fie că acesteia i se adaugă relația cu copiii sau aceea cu familia extinsă.

Ei, dar ce facem când nu se întâmplă asta? (Observați că întrebarea se referă la momentul „când“, nu la ipoteza „dacă“ – fiindcă oameni suntem!)

#LoveIsFun e sfetnicul de suflet la care apelăm, atunci când tot universul nostru s-a întors cu fundu-n sus, iar iubirea și sexul par să meargă pe două cărări. Sau dacă vrem să nu ajungem cu partenerul la momentul „când“.

O lectură savuroasă, în care știința se îmbină cu umorul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gáspár György, Bogdan Nicolai

Prefaţator: Andreea Esca

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-94680-1-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pagina de psihologie

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

Într-o societate cu multe tabuuri, cartea lor este o gură de adevăr. Și, ca să fie digerabile, adevărurile ne sunt servite mereu într-o combinație de studiu și povești amuzante. Mie una, cartea aceasta mi-a răspuns la toate întrebările pe care nu le-aș fi pus cu voce tare și cred că asta va fi concluzia multora, la finalul lecturii. Ba mai mult, mi-a răspuns și la întrebări pe care nu mi le-am pus niciodată, nici măcar în gând, dar aflând acum răspunsul, mi-am reproșat că nu sunt suficient de curioasă.

Andreea Esca, jurnalist și publisher A List Magazine

O carte care a apărut natural în fața ochilor mei – ca o clipă în care, între doi oameni, apare dragostea. Cumva, această carte delicioasă poate fi disecția unei relații, cu tot ce implică ea: atracție, candoare, umor, sinceritate și asumare.

Vlad Craioveanu, jurnalist de radio și televiziune

Citesc împreună cu soțul meu manuscrisul, în această după-amiază în care aniversăm 9 ani de mariaj. Chiar e «fun» și chiar sună bine. Iubirea este «fun», dar e și complicată – uneori atât de complicată, încât uităm că suntem programați biologic și psihologic să fim împreună, să aparținem. Această lectură ne arată încă o dată cum educația în legătură cu funcționarea noastră ca ființe sexuale, dincolo de condiționări ideologice și emoții grele de rușine și disconfort, aduce siguranța și confortul fără de care armonia și intimitatea fiecăruia cu sine și apoi cu celălalt nu ar fi posibile.

Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert în sănătate mintală

Iubirea este ceva mult mai mare decât noi. Este ceea ce ne ține în viață și rămâne după ce nu mai suntem.

Mihai Petre

Educația cu care pleci de acasă contează foarte mult într‐un cuplu. De fiecare dată când am ieșit dintr‐o relație, m‐am gândit dacă merită să fac acest pas și dacă nu cumva renunț prea ușor.

Sânziana Negru

Sacrificiile în cuplu este bine să nu le consideri sacrificii, ci mai degrabă momente în care este important să fii puternică și să treci peste ele.

Anna Lesko

Aș alege mai degrabă să sufăr din dragoste, decât să nu iubesc și să nu simt nimic.

Irina Rimes
Gáspár György
Gáspár György
Autor

Gáspár György este psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de C...

vezi autor