TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cele cinci niveluri ale atașamentului 978-606-8460-13-0
Vezi
galerie

Cele cinci niveluri ale atașamentului

de Don Miguel Ruiz Jr.

Titlu apărut în colecția Lumea din noi la Mix

Id: #431713

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Înțelepciune toltecă pentru lumea modernă
 

Descriere produs

În această carte autorul explică modul în care ceea ce credem devine intim conectat la identitatea noastră, sau identitatea care credem că suntem.


Această credință despre ceea ce este adevărul, la rândul său crează toate răspunsurile emoționale ulterioare.

 

Pot crea cea mai frumoasă relație cu mine însumi sau una devastatoare. Singura persoană care poate controla visul meu personal sunt eu însumi.

 

Ne este mai ușor să îi atribuim unui lucru exterior putere decât să vedem că noi suntem puterea care aduce acel lucru în viața noastră. Noi suntem responsabili pentru noi înșine și pentru realitatea noastră. Noi suntem creatorii visului pe care îl trăim.

 

…un simplu nu spus în minte ne poate opri să acționăm, fapt care arată cât de puternice sunt aceste acorduri: le folosim pentru controlul capacității de a acționa.


Cartea Cele cinci nivele ale atașamentului constituie o sumă de repere cu scopul de a înțelege modul cum ne atașăm de punctul nostru de vedere, dar și de a ne deschide către noi posibilități. Pe măsură ce gradul de atașament crește, întrebarea „cine sunt eu” devine „ce știu eu”.


Atașamentele acționează asemeni ochelarilor de cal, ne limitează câmpul vizual și ne impun o anumită direcție în viață. Cu cât este mai mare nivelul atașamentului, cu atât mai puțin putem vedea.


Având conștiința atașamentului nostru față de o credință sau o idee, redobândim ceva foarte important, și anume capacitatea de a alege, de a spune „da” sau „nu” în fiecare situație. Adevărata libertate individuală înseamnă să fim capabili să alegem între „da” și „nu” pe deplin conștienți de ceea ce vrem și de ceea ce nu vrem, în loc să permitem cunoașterii să ne controleze și să ne dicteze în fiecare moment cine ar trebui să fim. Adevărata libertate este aceea de a alege; ea reprezintă liberul arbitru. Avem toate acordurile despre cum alegem să ne trăim viața și ceea ce credem că adevărurile noastre personale sunt. Dar ceea ce am putea să nu realizăm este faptul că fiecare dintre aceste acorduri reprezintă un atașament.


În această lucrare revoluționară, Ruiz definește fiecare dintre cele cinci niveluri de atașare și ne invită să revendicăm adevărata noastră libertate de a deveni conștienți de structurile credinței noastre, realizând că acestea există numai prin acordurile noastre.


Întelepciunea toltecă pentru lumea modernă este prezentată de autor într-un limbaj clar, accesibil continuând cu succes seria începută de Don Miguel Ruiz cu cartea „Cele patru legăminte”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Don Miguel Ruiz Jr.

Traducător: Larisa Andrei

Data apariției: iulie 2013

Titlu original: The Five Levels Of Attachement

ISBN: 978-606-8460-13-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 178

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: adevăr, emoții, identitate