TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sub cerul liber, stăm în lumină 978-606-44-1556-1
Vezi
galerie

Sub cerul liber, stăm în lumină

de Barbara Kingsolver

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #433970

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O casă, două momente istorice la distanță de un secol și jumătate, destine care se întâlnesc și se despart, epoca lui Trump, epoca lui Darwin, povești de iubire și de familie, perspective diferite sau surprinzător de asemănătoare.

 

Într-un orășel din America zilelor noastre, Willa Knox și familia ei se luptă cu o precaritate dezarmantă: sărăcie, șomaj, doliu, boală și lipsa oricărei siguranțe materiale – crize personale care se profilează pe fundalul unei și mai amenințătoare crize globale. În același oraș, dar în 1874, sosește Thatcher Greenwood. Profesor de științe și adept entuziast al recentelor teorii ale lui Darwin, el se lovește de o societate aparent utopică, în realitate anacronică, roasă de ipocrizie și de teamă. La un secol și jumătate distanță, fiecare va lua lumea în piept în felul său. Poveștile lor își răspund de peste timp între pereții aceleiași case care stă să se dărâme, punând în oglindă două epoci istorice de mari frământări, două schimbări de paradigmă din a căror răscruce se desprinde o întrebare: ce faci când vechile certitudini se clatină și lumea pe care o știai pare să-și fi schimbat regulile peste noapte?

 

Barbara Kingsolver îmbină filigranul ironiei cu forța de a făuri lumi într-o poveste inteligentă, dulce-amăruie, prin care se mișcă personaje construite cu tandrețe. Dincolo de cangrenele societății și de durerea discretă de fiecare zi, întrezărim abisurile ființei și tot ce nu se schimbă din ce e omenesc. Dar prin crăpăturile unor vieți care par să se destrame, vedem cum pătrunde lumina.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Barbara Kingsolver

Traducător: Anca-Maria Pănoiu

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: Unsheltered

ISBN: 978-606-44-1556-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, familie, iubire

 

Opinii editoriale

„Kingsolver și-a dovedit talentul de a scrie romane pe care nu le poți lăsa din mână. Probabil c-ar putea găsi și o cale de a transforma cartea de telefoane într-o lectură fluidă, atât de strălucitoare și de suplă îi e fraza.”

The Telegraph

„Kingsolver lucrează pe multe planuri: familial, istoric, mitic, distopic. E imposibil să nu te prindă. Deși acțiunea e situată în America, temele abordate au o rezonanță universală, iar lectura este plăcere pură.”

Irish Independent

„Kingsolver își construiește personajele cu empatie și afecțiune și nu le lasă niciodată eclipsate de idee. Felul ei de a cerceta economia emoțională adeseori deformată a vieții de familie te face să te regăsești.”

Daily Mail

„O carte care mustește de umor. Kingsolver se distinge drept un fel de Steinbeck al precarității și e posibil să fi produs primul mare roman politic al erei Trump.”

The Times

„Puterea lui Kingsolver stă în capacitatea ei de a prezenta marile idei fără să piardă din vedere amănuntele pulsânde ale vieții. Răsturnările politice vin și pleacă; ideologiile, aidoma caselor, se prăbușesc și sunt reconstruite.Puterea lui Kingsolver stă în capacitatea ei de a prezenta marile idei fără să piardă din vedere amănuntele pulsânde ale vieții. Răsturnările politice vin și pleacă; ideologiile, aidoma caselor, se prăbușesc și sunt reconstruite.”

The Sunday Times

„Kingsolver are un talent aparte pentru metafore care încapsulează marile întrebări sociale și evocă stranietatea vieții.”

The Observer

„O poveste irezistibilă, bine scrisă, care reușește să formuleze și un punct de vedere asupra felului în care avem grijă de lumea în care trăim și de oamenii care o locuiesc.”

Stylist