TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doctorul Garin 978-606-44-1607-0
Vezi
galerie

Doctorul Garin

de Vladimir Sorokin

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #434802

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O distopie tulburătoare, dar plină de umor: Pe ruinele unui univers distrus, un doctor de modă veche își va întâlni, va pierde și își va regăsi dragostea, pe care… o va trata pentru tot restul zilelor sale.

 

În urmă cu zece ani, o furtună de zăpadă l-a împiedicat pe doctorul Garin să ajungă în satul Dolgoe și să vaccineze locuitorii împotriva unui virus bolivian, care transformă oamenii în zombi. În mod miraculos, doctorul nu moare înghețat în stepa înzăpezită, ci se întoarce în lumea post-apocaliptică, unde îi devin pacienți cele mai ridicole creaturi - foști lideri ai puterilor mondiale. Această lume, în care ceasurile sunt sculptate în piatră și iPhone-urile în lemn, este o adevărată enciclopedie a distopiei lui Sorokin, înzestrând din plin viitorul cu trăsăturile unui trecut dens. În ciuda ironiei obișnuite și a referințelor parodice la canonul prozei ruse, Doctorul Garin prezintă un nou nivel de anxietate: un gulag al unor ființe din mlaștină – rezultate în urma unui experiment sovietic – care se dovedește a fi mai terifiant decât o bombă atomică. O altă notă actuală radicală este lirismul emoționant. Pe ruinele unui univers distrus, un doctor de modă veche își va întâlni, va pierde și își va regăsi dragostea, pe care… o va trata pentru tot restul zilelor sale.

 

Noul roman al lui Vladimir Sorokin este o experiență cu totul neașteptată atât pentru scriitor, cât și pentru cititor, în primul rând din perspectiva genului: este un roman de aventuri captivant, neașteptat de optimist și cât se poate de fantezist. Dar, în același timp, trăsăturile caracteristice lui Sorokin și virajele de stil unice sunt prezente din plin. La fel ca și referințele la cărțile anterioare ale autorului. Doctorul Garin este, de altfel, o continuare a cărții Viscolul, publicată în 2010.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Sorokin

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Dr. Garin

ISBN: 978-606-44-1607-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: distopie, iubire, umor

 

Opinii editoriale

„Sorokin își confirmă dreptul de a avea un loc în panteonul scriitorilor ruși clasici, alături de Tolstoi, Turgheniev, Gogol, Cehov și Nabokov.”

Galina Dursthoff

„Asemenea eroului său, Sorokin a reanimat romanul. Și nu întâmplător s-a întors în punctul de origine, unde parodia nu se deosebea de seriozitate, era legată de ea până aproape de confundare - exact așa sunt scrise și Gargantua și Pantagruel, și Don Quijote.”

Anton Dolin

„Doctorul Garin este o carte despre dragoste, care e mai puternică decât moartea. Nimic nou, în privința subiectului. Dar totul este nou, pentru că e vorba despre Sorokin, pentru că totul depinde de talentul de a povesti.”

Iulia Piatețkaia

„Sorokin nu încetează să uimească cititorul cu abilitatea sa magistrală de a jongla cu genurile. Acest road novel este deopotrivă distopie, satiră, roman epistolar, fantastic și chiar cyberpunk. Din când în când, elemente din trecut se ivesc în țesătura cărții sub formă de fragmente de jurnal, romane foiletoane ieftine, literatură dizidentă din epoca Uniunii Sovietice sau literatură lipsită de valoare din trecutul (nu chiar atât de) îndepărtat.”

Agenția literară Galina Dursthoff
Vladimir Sorokin
Vladimir Sorokin
Autor

Vladimir Sorokin (n. 1955) este un scriitor rus de factură postmodernă, unul din...

vezi autor