TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secolul Prințului Philip 1921 - 2021
Secolul Prințului Philip 1921 - 2021
Vezi
galerie

Secolul Prințului Philip 1921 - 2021

de Robert Jobson

Titlu apărut în colecția Istorie. Trei la Trei

Id: #424786

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Viața extraordinară a ducelui de Edinburgh
 

Descriere produs

Vreme de decenii, prințul Philip a dus alături de regină povara Coroanei, fără a o eclipsa pe suverană, oferindu-i permanent sprijin și consiliere, dar nedepășind niciodată hotarele rolului său. A fost o poziție dificilă – o adevărată provocare pentru oricine –, dar una pe care și-a asumat-o fără ezitare. A rămas sfătuitorul reginei și cel mai apropiat confident al ei și a fost cunoscut ca atare în lumea întreagă. Totodată, a avut înțelepciunea să recunoască limitările și constrângerile rolului și poziției sale. Părea întotdeauna să știe instinctiv când este momentul să facă un pas înapoi și să o lase pe soția lui să strălucească.

Minunata biografie a ducelui de Edinburgh scrisă de Robert Jobson ne oferă întreaga poveste a extraordinarei sale vieți și a realizărilor sale, precum și a modului în care, după căsătoria cu prințesa Elisabeta din 1947, acest militar dedicat și-a petrecut cea mai mare parte a vieții susținându‑și soția. Deși și-a construit propriul rol ca un apologet al modernizării și un susținător al campaniilor de mediu, iar prin intermediul premiului care îi poartă numele a încurajat tinerii să-și valorifice întregul potențial, cea mai mare reușită a sa rămâne probabil aceea de a fi fost un soț și un partener devotat, precum și un tată și bunic iubitor.

 

Întreaga sa viață, ducele, doar al cincilea consort al unei regine din istoria Marii Britanii, a muncit din greu. În numeroșii ani în care a slujit națiunea, a efectuat 223 de vizite individuale în 67 de țări ale Commonwealthului și 385 de vizite în alte 74 de țări; în medie 12 țări pe an. A participat la peste 18 567 de evenimente oficiale, fără a mai ține cont de cele în care a însoțit-o pe regină, o medie de 371 pe an. A făcut două călătorii în jurul lumii la bordul iahtului regal Britannia și a vizitat unele dintre cele mai îndepărtate regiuni din Commonwealth în calitate de reprezentant al reginei. A prezidat mai bine de 1 454 de întrevederi și s-a implicat personal în organizațiile pe care le-a reprezentat.

A fost făcut Cavaler al Ordinului Jartierei, Cavaler al Ordinului Ciulinului, dar și Mare Maestru și Prim Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Înainte de a muri, Philip a spus că nu-și dorește o sărbătoare publică extravagantă în caz că va ajunge să împlinească 100 de ani. În definitiv, nu era stilul lui...

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Jobson

Traducător: Veronica Tomescu

Data apariției: mai 2022

ISBN: 978-606-40-1288-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: moarte, Monarhie

Robert Jobson
Robert Jobson
Autor

Robert Jobson este unul dintre cei mai cunoscuți comentatori din Marea Britanie...

vezi autor