TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Prefaţator \ Nae Ionescu

Raftul Cartepedia

Nae Ionescu

AdaugăPreview De două mii de ani... De două mii de ani... Mihail Sebastian
În stoc
20,9 lei
-5%
22 lei

BIOGRAFIE

Nae Ionescu (1890–-1940), profesor de logica si de metafizica la Universitatea din Bucuresti, unul dintre cei mai temuti pubicisti ai perioadei interbelice si ideolog al unei miscari de dreapta, a creat o scoala filozofica din care fac parte Mircea Vulcanescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Constantin Floru s.a.

A facut studii filozofice la Bucuresti, pe care le-a continuat cu o specializare in Germania, incheiata printr-un doctorat sustinut la Munchen in 1919. A fost asistent al profesorului C. Radulescu-Motru, apoi conferentiar la Catedra de logica si metafizica a Universitatii din Bucuresti. A predat cursuri de logica, istorie a logicii, metafizica, filozofie a religiei.

Concepand filozofia ca filozofare, spre a dobandi un echilibru spiritual cu lumea si cu sine, acest „Socrate al romanilor“ a refuzat sa-si tipareasca vreo lucrare. Elevi ai sai au litografiat 12 cursuri, dintre care patru au fost tiparite in anii 1941-–1944.

A condus Cuvantul (1926-–1934, 1938), a colaborat la Noua Revista Romana, Studii filosofice, Revista de filosofie, Cuvantul studentesc, Predania, Vestitorii, Buna-Vestire, Est-Vest s.a.

Din bogata publicistica a lui Nae Ionescu, Mircea Eliade a realizat in 1937 culegerea Roza vanturilor.