TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Intersecționalitate
Intersecționalitate
Vezi
galerie

Intersecționalitate

de Sirma Bilge, Patricia Hill Collins

Id: #421490

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Intersecționalitatea investighează influența relațiilor de putere care se intersectează atât asupra relațiilor sociale din diferite societăți, cât și asupra experiențelor individuale din viața de zi cu zi. Ca instrument analitic, intersecționalitatea privește categoriile de rasă, clasă, gen, sexualitate, națiune, abilitate, etnie și vârstă - printre altele - ca fiind interconectate și influențându-se reciproc. Intersecționalitatea e un fel de a înțelege și analiza complexitatea care marchează lumea, oamenii și experiențele umane.


Această definiție de lucru descrie perspectiva fundamentală a intersecționalității: și anume că într-o societate dată, la un moment dat, relațiile de putere ale rasei, clasei și genului, de exemplu, nu sunt entități distincte și care se exclud reciproc, ci mai degrabă se bazează una pe cealaltă și funcționează împreună; și că, deși deseori invizibile, aceste relații de putere care se intersectează influențează toate aspectele lumii sociale.” - Patricia Hill Collins, Sirma Bilge

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sirma Bilge, Patricia Hill Collins

Traducător: Cătălina Stanislav, Anca-Simina Martin

Coperta de: Teodora Slavu

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786061218745

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 279

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitatea Lucian Blaga Sibiu

Teme: societate

 

Opinii editoriale

Collins și Bilge nu ne lasă nicio secundă să uităm că, în ciuda neliniștii în legătură cu ceea este intersecționalitatea, de unde vine și ce poate sau nu să facă, ea este despre justiția socială. Această carte e o contribuție remarcabilă a două dintre cele mai importante figuri ale câmpului.

Patrick R. Grzanka, University of Maryland

Patricia Hill Collins și Sirma Bilge oferă un cadru bogat și nuanțat pentru înțelegerea semnificațiilor intersecționalității și de ce aceasta este atât de relevantă în abordarea problemelor de justiție socială ale acestor timpuri.

Barbara Smith, co-fondatoare Combahee River Collective

O introducere edificatoare și accesibilă în intersecționalitate, care observă tensiunile creative dintre cercetarea academică și practica politică.

Ange-Marie Hancock Alfaro, University of Southern California