TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lectura și formarea competenței lectorale
Vezi
galerie

Lectura și formarea competenței lectorale

de Ioan Neacşu, Antonia Damian

Titlu apărut în colecția Știinte ale educației la Universitară

Id: #429957

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Teorie, cercetare, aplicații
 

Descriere produs

„Cartea Lectură și formarea competenței lectorale pune în mișcare o necesară energie efectiv-mentală, dinamizează relația vertebrală între căutări și răspunsuri la interogații precum: De ce și cât de reală este afirmația potrivit căreia lectura este pe un trend descendent astăzi? Cum formăm și demonstrăm competența lectorală necesară atingerii standardelor educației moderne?


Motivațiile justificative sunt legate de prezența unor factori precum: timpul și timpurile de azi, opțiunea pentru beneficiile noilor medii tehnologice de comunicare rapidă de informații, de reducere a eforturilor și condițiilor de documentare. Școala, educația performanța și competiția cer elevilor lecturi profunde, competența lectorală, asistența calificată și studiu creativ, practicarea lecturii ca strategie a ieșirii din indiferență față de cultura și succesul meritat.


Lectura cărții asigură originalitatea, temeinicia investigațiilor, stabilitatea valorilor adăugate, realizarea proiectelor personale prin știința de carte, prin comuniunea cu alte experiențe, cu autori creatori de larg orizont culturii generale și, poate, și fericirii.


Conținutul cărții sintetizează informații bazate pe studii, experiențe și dovezi evidente, pregătește vibrația scrisului de mai târziu, energizează rafinamentul imaginarului, amplifică valorile prezentului ghid, oferă modele de cercetare concretă, prezintă extensii metodologice eficiente predării și învățării textelor-narative, dramatice, lirice, simbolice, științifice, plastice etc.


Volumul este util profesorilor, părinților, elevilor, studenților, inspectorilor școlari, cercetătorilor, decidenților, tuturor iubitorilor de lecturi utile și plăcute.”

 

Prof. univ. emerit dr. Ioan Neacșu 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan Neacşu, Antonia Damian

Data apariției: mai 2023

ISBN: 978-606-28-1269-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară

Teme: copilărie, şcoală

Ioan Neacşu
Ioan Neacşu
Autor

Ioan Neacşu, prof. emerit dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţi...

vezi autor