TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Germaniei naziste
Istoria Germaniei naziste
Vezi
galerie

Istoria Germaniei naziste

Id: #424608

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Istoria Germaniei Naziste reprezintă unul dintre cele mai importante capitole ale Istoriei Omenirii.

Deși subiectul a fost cercetat poate cel mai mult, acest volum este încă în măsură să ofere puncte de vedere originale, deosebit de valoroase.

Autorii, străluciți istorici, oferă explicații, contextualizează, pun întrebările necesare, încercând să construiască un tablou fidel al evenimentelor din care cititorul să poată trage propriile concluzii.

Cele zece secțiuni care alcătuiesc cartea construiesc imaginea unei epoci, începând cu apariția ideologiei naziste, devenită politică internă și externă a Germaniei sub conducerea dictatorială a lui Hitler, ajuns în funcția de Führer (Conducător).

Sunt urmărite demersurile întreprinse de el spre ceea ce avea să devină unul dintre cele mai mari conflicte armate din lume, în decursul căruia au pierit 55 de milioane de oameni, fiind uciși peste 6 milioane de evrei în decursul operațiunilor de genocid la care au fost supuși.

O ultimă abordare, mai degrabă emoțională, dar foarte importantă, a acestui studiu o reprezintă imaginea celui de al III-lea Reich în Germania postbelică. În anii 1950, majoritatea germanilor erau preocupați de propriile pierderi și suferințe, de ocuparea și divizarea Germaniei, de ruinele ei și nicidecum de inimaginabilele lor crime comise împotriva umanității.

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Jane Caplan

Traducător: Liviu Mateescu

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-973-736-420-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 398

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: Al Doilea Război Mondial, totalitarism, nazism

Editura: Orizonturi

Jane Caplan
Jane Caplan
Coordonator

Jane Caplan este o academică și istorică specializată în Germania nazistă și ist...

vezi autor