TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Chipul lui Dumnezeu PO-GBI-CHIPLD-20-N-001
Chipul lui Dumnezeu
Vezi
galerie

Chipul lui Dumnezeu

de Igor Bogdanov, Grichka Bogdanov

Titlu apărut în colecția Hexagon la Polirom

Id: #308237

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 1992, astrofizicienii George Smoot și John C. Mather (Premiul Nobel pentru Fizică, 2006) descoperă cu ajutorul satelitului COBE cea mai veche radiație de lumină produsă vreodată în lume, purtând încă amprenta Big Bangului în ea. George Smoot pronunță atunci o frază rămasă celebră: „E ca și cum am vedea chipul lui Dumnezeu!”.


Cartea fraților Igor și Grichka Bogdanov reconstituie aventura cosmologiei aflate în căutare de răspunsuri la întrebările esențiale cu privire la originea și evoluția Universului, prezentând într-un stil propriu și incitant rezultatele cercetărilor unor aspecte dintr-un trecut foarte îndepărtat, unele dintre acestea vizând, fie și indirect, perioada de dinainte de Big Bang. Totul pare să sugereze că legile imuabile ale fizicii, dar și fenomenele comentate ar implica existența unui proiect care a făcut posibilă apariția vieții pe Pământ. Dar este oare așa? Există ceva sau cineva care a elaborat un astfel de proiect? Are Universul un destin înscris în vreun „ADN cosmic” al său?


Autorii ne oferă diverse răspunsuri posibile la aceste întrebări, prezentâd teoriile, observațiile astronomice și rezultatele obținute până acum, și ne propun la rândul lor câteva surprinzătoare ipoteze proprii, dintr-un domeniu în care știința pare că se apropie tot mai mult de spiritualitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Igor Bogdanov, Grichka Bogdanov

Traducător: Silviu Lupescu

Postfaţator: Robert Charles Wilson, John Mather, Jim Peebles

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 978-973-468-045-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Dumnezeu

Robert Charles Wilson
Robert Charles Wilson
Postfaţator

Robert Charles Wilson s-a născut în 1953 în California, iar din 2007 este cetățe...

vezi autor