TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Memorii din închisoare

Shahrnush Parsipur
Colecții/Serii: Hexagon
 Cu o carieră literară începută încă de la 16 ani, o diplomă în sociologie la Universitatea din Teheran și un post de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5668-4
Dimensiuni: 13,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 Cu o carieră literară începută încă de la 16 ani, o diplomă în sociologie la Universitatea din Teheran și un post de producător de televiziune, Shahrnush Parsipur părea că va avea o viață liniștită și împlinită. Și-a dat însă demisia din televiziune în semn de protest față de executarea a doi jurnaliști de către SAVAK și din acel moment au început problemele. A fost închisă câteva luni, iar această nu a fost singură perioadă pe care a petrecut-o în închisorile iraniene. În urmă revoluției din 1979, când foarte mulți civili au fost arestați și executați, Shahrnush Parsipur a ajuns din greșeală într-o închisoare politică. Deși nu i s-a adus vreo acuzație oficială, a rămas acolo patru ani și șapte luni, timp în care a fost martoră directă a tehnicilor de intimidare și anihilare a opozanților regimului fundamentalist. Hârțuita și după ieșirea din închisoare, cu sănătatea profund afectată, a ales în cele din urmă calea exilului. 

Autor: Shahrnush Parsipur
Traducător: Cristina Ciovârnache
Data apariției: noiembrie 2015
Editura: Polirom
Titlu original: Prison Memoir
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Shahrnush Parsipur, regimului fundamentalist, închisoare politică, exil, SAVAK, carieră literară, jurnalism
  • Shahrnush Parsipur - Autor
    Shahrnush Parsipur s-a născut în 1946 în Teheran. A urmat sociologia la Universitatea din Teheran, iar ulterior a studiat filosofia și civilizația chineză la Sorbona. Întoarsă din Franța înainte de a-și termina studiile, în 1979, din cauza revoluției din Iran, a fost arestată în urma unei neînțelegeri și a petrecut mai bine de patru ani în închisoare. Mai târziu a fost iarăși...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Kirkus Reviews
„Această carte este o mărturie impresionantă despre distrugerile unei epoci, dar și despre integritatea și curajul unei femei extraordinare.”

Opinia cititorilor