TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Puritate

Jonathan Franzen
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
După încheierea studiilor, tînara Purity „Pip” Tyler își vede marile speranțe năruindu-se sub apăsarea unei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-6174-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

După încheierea studiilor, tînara Purity „Pip” Tyler își vede marile speranțe năruindu-se sub apăsarea unei existențe nesigure. Săracă, derutată în carieră și stîngace în relațiile sociale, singurul ei reper este o mamă fragilă psihic, care trăiește izolată, sub un nume fals, refuzînd cu încapațînare orice referire la trecut și la tatăl lui Pip. Cînd i se ivește ocazia să lucreze pentru Proiectul Raza de Soare, un fel de WikiLeaks specializată în dezvăluirea de secrete cu miza mare, condusă din Bolivia de tulburatorul Andreas Wolf, Pip acceptă bucuroasă, ispitită de promisiunea că-și va regăsi tatăl. Și cum ilustrul Wolf, cel autoproclamat „aducător al luminii”, se îndrăgostește de ea, norocul pare să-i surîdă în sfîrșit. Curînd însă, Pip va descoperi că e doar un pion într-o urzeală complicată de secrete și minciuni, trădări și răzbunări, iubire, obsesie și moarte.

Autor: Jonathan Franzen
Traducător: Iulia Gorzo
Data apariției: iulie 2016
Editura: Polirom
Titlu original: Purity
Pagini: 624
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
iubire, trădare, răzbunare, marile speranțe
  • Jonathan Franzen - Autor
    Adevarata revelatie a literaturii americane din ultimii ani, Jonathan Franzen (n. 1959) a crescut in Webster Groves, Missouri, o suburbie a orasului St. Louis. Studiaza la Swarthmore College, apoi la Freie Universität din Berlin, ca bursier Fulbright, pentru a lucra ulterior in laboratorul de seismologie din cadrul Departamentului de Fizica Pamintului si Stiinte Planetare de la Harvard. Este autorul a patru romane – Al 27-lea oras (1988; Polirom, 2007),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Los Angeles Times
„Puritate face ceea ce trebuie să facă orice ficțiune: ne împinge să trecem de suprafața lucrurilor, să descoperim că iubirea poate să se năruie și că putem fi trădați de propriile convingeri. E fascinant să-l vezi pe Franzen înfruntîndu-și demonii, care nu sînt doar ai lui, ci ai fiecăruia dintre noi.”
Booklist
„Franzen a creat o instalație de secol XXI, extrem de captivantă și de provocatoare, inspirată de capodopera lui Charles Dickens, Marile speranțe…”
The Washington Post
„Puritate ilustrează felul ingenios în care Franzen își construiește intrigile, talentul său de a conduce haosul vieții reale spre momente în aparență imprevizibile. De la observațiile rapide la reflecțiile profunde despre compromisurile morale ale jurnalismului, Puritate oferă o serie mereu provocatoare de perspective.”

Opinia cititorilor