TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Final

Fernanda Torres
Colecții/Serii: Fiction Connection
Cinci prieteni din Rio de Janeiro – Álvaro, Sílvio, Ribeiro, Neto şi Ciro – rememorează întâmplările...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-719-202-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Final

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cinci prieteni din Rio de Janeiro – Álvaro, Sílvio, Ribeiro, Neto şi Ciro – rememorează întâmplările importante pe care le-au trăit: petreceri, căsătorii, divorţuri, iubiri şi nostalgii.

Álvaro e un solitar ipohondru. Sílvio este prototipul drogatului care nu renunţă la dependenţa lui nici la bătrâneţe. Viaţa sexuală a lui Ribeiro a depins o bună perioadă de Viagra. Neto este bărbatul rafinat, soţul fidel până la moarte. Iar Ciro este Don Juanul invidiat de toţi, dar şi primul care moare, răpus de o boală nemiloasă.

Un roman în care erotismul se împleteşte cu melancolia şi resemnarea şi care vorbeşte, în fond, despre două teme esenţiale: Eros şi Thanatos.

Personajele Fernandei Torres se mişcă într-o lume crepusculară, din care au dispărut succesul profesional, realizările personale sau seninătatea. La finalul vieţii nu le aşteaptă decât un inventar de frustrări şi regrete.

Eram nebun după Ciro. El era cel mai bun dintre noi. Noi luam resturile de la ceea ce era pentru el. Femeile simţeau prezenţa lui chiar şi când erau cu spatele. După miros. Cum intra el, cum se întorceau ca nişte roboţei. Cele măritate, cele singure, logoditele şi debutantele. Iar Ciro era un învingător plăcut, plin de poveşti, inteligent, cititor compulsiv, romantic şi talentat până şi la cântat la vioară. Nimeni nu se compara cu el. Noi glumeam că el era rechinul, iar noi, peştii-pilot.

 

Autor: Fernanda Torres
Traducător: Cristina Bugheanu
Data apariției: aprilie 2015
Editura: Trei
Titlu original: Fim
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ficțiune, beletristică, Rio de Janeiro, prieteni, amintiri, petreceri, căsătorie, divorț, iubire, erotism, melancolie, resemnare, succes, frustrare, regret
  • Fernanda Torres - Autor
    Fernanda Torres este o bine-cunoscută actriţă braziliancă de teatru, film şi televiziune. În ultimii ani, a început să semneze cronici în presă. Deşi a mărturisit că nu a crezut niciodată că se va apropia de literatură, odată cu Final, romanul său de debut, Fernanda Torres şi-a câştigat un nume în lumea scrisului, arătând că este un artist complet.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor