TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cărăbuşul de aur şi alte povestiri (Top 10+)

Edgar Allan Poe
Colecții/Serii: Top 10+
Volumul Carabusul de aur si alte povestiri aduce la un loc citeva dintre capodoperele narative ale lui Edgar Allan Poe. Fie ca eroul este framintat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2283-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul Carabusul de aur si alte povestiri aduce la un loc citeva dintre capodoperele narative ale lui Edgar Allan Poe. Fie ca eroul este framintat de o enigma a carei rezolvare va elucida misterul unei crime (Misterul lui Marie Roget), fie ca protagonistul e tinut cu sufletul la gura, pus sa rezolve mesaje incifrate si incilceli entomologice ca sa afle taina unei comori (Carabusul de aur), povestirile scriitorului american au de fapt in comun atentia pe care o acorda cititorului. Precum in Zona crepusculara, cititorul este cel care infrunta pericole, care isi creeaza propriile iesiri din situatii imposibile si care, pina la urma, are iluzia descoperirii tainei.

Cititorii vor regasi in volum celebrele Carabusul de aurButoiul de AmontilladoPisica neagraIngropat de viuScrisoarea furata etc.

Autor: Edgar Allan Poe
Traducător: Liviu Cotrău
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Collected Works of Edgar Allan Poe. Tales and Sketches. 1843–1849
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, povestiri, crime, mistere, entomologie, comoară, pericole, descoperiri, suspans
  • Edgar Allan Poe Edgar Allan Poe - Autor
    Edgar Allan Poe (1809‑1849) s‑a nascut la Boston, Massachusetts. Si‑a inceput studiile la Universitatea din Virginia, apoi, dupa o scurta perioada petrecuta in armata, a inceput sa publice articole de critica in periodice literare, devenind celebru pentru...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

10 ianuarie 2012, pe altIasi.ro - Elena Atudosiei
"Volumul Carabusul de aur si alte povestiri (aparut recent in colectia Top 10 ) aduce impreuna lucrari mai mult sau mai putin cunoscute, ce ofera o viziune mai larga asupra ideilor dezvoltate de Poe (gasim, printre altele, umor, fantezie, grotesc, teroare, mister). In final, atmosfera de mister ramine intacta; nu obtinem raspunsuri, ci doar mai multe intrebari decit la inceput."
Edmund Wilson
"Adevaratul inteles al nuvelelor lui Poe consta nu in ceea ce isi propun sa relateze. Multe dintre ele sint in mod declarativ vise; si, ca in cazul viselor, desi par absurde, efectul lor asupra emotiilor noastre este unul cit se poate de serios. Chiar si cele care pretind ca se inscriu in logica si precizia unor povestiri reale sint tot vise. Pogorirea in maelstrom este o metafora a ororii in fata virtejului moral de care, din cite stim din povestirile sale mai explicite, Poe avea, nu fara oarecare temei, o oarecare spaima reala ca va fi inghitit. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca, atit in fictiune, cit si in poezie, conteaza nu ceea ce spui, ci ceea ce-l faci pe cititor sa simta. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca pina si cel mai profund adevar psihologic poate fi redat prin fantastic.” 

Opinia cititorilor