TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu sunt OK – Tu eşti OK TR-TAH-ESOTEO-11-P-002
Eu sunt OK – Tu eşti OK
Vezi
galerie

Eu sunt OK – Tu eşti OK

de Thomas Harris

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #253038

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Încă din primii ani de viaţă, adoptăm o anumită „poziţie de viaţă” faţă de noi şi faţă de ceilalţi. Majoritatea, chiar şi cei cu o copilărie fericită, acţionează din poziţia „Eu nu sunt OK – Tu eşti OK”, susţine Thomas A. Harris.

Plecând de la cele trei stări ale eului din analiza tranzacţională, psihiatrul american demonstrează în ce fel această „poziţie de viaţă” negativă contaminează adultul raţional, făcându-l vulnerabil în faţa copilului impulsiv şi a părintelui hipercritic. Mai departe, autorul arată cum poate fi refăcut echilibrul sănătos dintre aceste trei stări ale personalităţii. Intenţia sa e de a ajuta cititorii să devină liberi, satisfăcuţi şi OK cu ei înşişi şi cu ceilalţi.

"Analiza tranzacţională le oferă pacienţilor un instrument pe care pot să-l folosească oricând. Oamenii nu trebuie să fie «bolnavi» ca să beneficieze de el. Este o experienţă extrem de satisfăcătoare să vezi cum pacienţii încep să se schimbe începând cu prima şedinţă de terapie şi cum se simt bine, cresc şi se rup de tirania trecutului".

Thomas A. Harris



Alte titluri pentru ThomasHarris (autor):
Cari Mora (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas Harris

Traducător: Ioana Bădulescu

Data apariției: 2011

Titlu original: I’m OK - You’re OK

ISBN: 978-606-400-391-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Îi sunt recunoscător doctorului Harris, pentru că a făcut un lucru de care era absolută nevoie. În această carte a clarificat principiile analizei tranzacţionale cu exemple convingătoare şi uşor de înţeles şi le-a legat, cu atenţie şi talent, de cercetări mai largi, precum cele din domeniul eticii.

dr. Eric Berne

"Analiza tranzacţională le oferă pacienţilor un instrument pe care pot să-l folosească oricând. Oamenii nu trebuie să fie «bolnavi» ca să beneficieze de el. Este o experienţă extrem de satisfăcătoare să vezi cum pacienţii încep să se schimbe începând cu prima şedinţă de terapie şi cum se simt bine, cresc şi se rup de tirania trecutului". - 

Thomas A. Harris