TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sexualitate şi putere în Roma antică

Paul Veyne
Colecții/Serii: Istorie Humanitas
„Cei care vor fi tentaţi să ştie mai bine ceea ce sunt siguri că ştiu – sau că ştiu sigur – despre Roma şi despre romani...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2557-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Cei care vor fi tentaţi să ştie mai bine ceea ce sunt siguri că ştiu – sau că ştiu sigur – despre Roma şi despre romani vor găsi în această carte materia cu care să-şi refacă percepţia. Cam aşa cum îţi refaci sănătatea urmând o cură, dar în chip amuzant pe deasupra, dat fiind că alaturi de Paul Veyne nu te plictiseşti niciodată.

Ce drept conduce lumea aceasta? Ce relaţii au oamenii cu zeii? Cum arată politica, raporturile sociale? Cum sunt privite sexul, căsătoria, divorţul, homosexualitatea, avortul şi, desigur – panem et circenses –, jocurile?

În mintea cititorului se va ridica o altă Romă, în care vieţuiesc şi-şi văd de treburi alţi romani decât cei din filme. O civilizaţie, în adevărul ei, ne lasă să-i vedem pe câţiva, vestigii prea multă vreme îngropate sub lava banalităţilor, sub cenuşa clişeelor, mai înduioşători decât toate închipuirile. Despre această lume care se întinde pe aproape douăsprezece veacuri, pietrele ne vor spune, de acum încolo, mai mult.“ (Lucien JERPHAGNON)

Autor: Paul Veyne
Traducător: Gabriela Creţia
Prefaţator: Lucien Jerphagnon
Data apariției: 2009
Editura: Humanitas
Titlu original: Sexe et pouvoir à Rome
Pagini: 204
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
istorie antică, societatea romană, istorie culturală, viața cotidiană, Antichitate
  • Paul Veyne - Autor
    Paul Veyne (n. 1930) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi specialişti în lumea romană. Fost student al Şcolii Normale Superioare din Paris şi membru al Şcolii Franceze de la Roma, este în prezent profesor onorific la Collège de France. A fost mai întâi profesor la Universitatea din Provence, perioadă în care a publicat provocatorul eseu Comment on écrit l'histoire, lansând idei legate de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor