TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bucate mânăstireşti din cuhnia de la Dervent LC-000-BMDCDL-17-N-001
Bucate mânăstireşti din cuhnia de la Dervent
Vezi
galerie

Bucate mânăstireşti din cuhnia de la Dervent

Id: #249928

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dacă în alimentaţia de zi cu zi a creştinilor de rând reţetele culinare pot fi extrem de variate şi de apetisante, despre hrana călugărilor avem mai puţine informaţii, ceea ce ne stârneşte multe curiozităţi.


În cartea de faţă (pornită din paginile revistei Leacuri şi reţete mânăstireşti, acolo unde părintele Efrem Bandarică semnează ca unul dintre cei mai harnici colaboratori) veţi avea posibilitatea să aflaţi multe din tainele bucatelor mânăstireşti, poposind astfel în bucătăriile călugărilor, acolo unde totul se face numai cu ascultare şi rugăciune. Specialiştii în arta gastronomică spun că întotdeauna reuşita preparatelor culinare depinde de starea sufletească pe care o are cel care găteşte mâncarea respectivă. Aşa se explică faptul că, de fiecare dată când mâncăm la trapeza unei mânăstiri, totul ni se pare mai gustos şi mai săţios decât ceea ce mâncăm în mod normal la casele noastre. Preparatele acelea sunt sunt gătite cu permanentă rugăciune, de la curăţarea de coajă a legumelor şi până la ornarea minuţioasă a colivei, care este desertul preferat al mirenilor.


Mânăstirea Dervent din Dobrogea este locul în care oricine a poposit vreodată la vremea mesei mu va uita niciodată ziua aceea şi asta pentru că o masă festivă păleşte în faţa reţetelor cu totul speciale ale părintelui Efrem. Fiecare fel de mâncare este realizat şi prezentat ca o adevărată artă. De la aperitivele frumos aranjate şi până la salatele a căror cromatică te duce cu gândul la ia românească - totul este conceput şi dăruit cu dragoste pentru semeni.


Poftă bună şi nu uitaţi de rugăciunea de dinainte şi de după masă! Căci numai aşa ne putem hrăni şi trupul, dar şi sufletul.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: august 2017

ISBN: 978-606-8756-20-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lumea credinţei

Teme: creștinism, ortodoxism