TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Străveacul și alte vremi PO-OLT-STRIAV-20-N-001
Străveacul și alte vremi
Vezi
galerie

Străveacul și alte vremi

de Olga Tokarczuk

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #312852

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Străveacul şi alte vremi este considerată cea mai reuşită carte a scriitoarei poloneze. Olga Tokarczuk construieşte o vastă alegorie despre forţa distructivă a timpului, povestind optzeci de ani din viaţa locuitorilor unui sat mitic. Sensul său profund este reprezentat de modul în care omul se poate plasa în istorie pentru a se redescoperi. Îmbinând realismul cu magicul, ignorând aspectele (post)moderne ale unei societăţi, scriitoarea reuşeşte să dea romanului său o dimensiune universală. Suflul amplu al naraţiunii aminteşte uneori de paginile memorabile din Un veac de singurătate al lui Gabriel García Márquez.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Olga Tokarczuk

Traducător: Olga Zaicik

Data apariției: mai 2020

ISBN: 978-973-467-985-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Străveacul Olgăi Tokarczuk este fără doar și poate o întruchipare metaforică a Grădinii Edenului din Scriptură. Asemenea Paradisului biblic, el nu este doar un loc, ci o dimensiune spațio-temporală de......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Olga Tokarczuk construieşte din crâmpeie de istorie reală un mit ce respiră ordine, o poveste unde toate întâmplările, chiar şi cele tragice şi urâte, au propria justificare. Spaţiul e organizat ca o mandala – un cerc înscris într-un pătrat, care e reprezentarea geometrică a desăvârşirii şi plenitudinii.”

Jerzy Sosnowski, Gazeta Wyborcza

„În acest roman de mare amplitudine, Olga Tokarczuk valorifică tradiţiile realismului magic pentru a plăsmui o lume la fel de adânc înrădăcinată în mituri străvechi pe cât de înrădăcinată este în prezent.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Străveacul şi alte vremi este un roman monumental, de o anvergură şi o profunzime rareori atinse în literatura contemporană. Complexitatea sa transcende vasta mulţime de personaje legate între ele, întreţesute în naraţiunea de o imaginaţie luxuriantă a Olgăi Tokarczuk, extinzându-se la câteva decenii de frământări din istoria unui sătuc. Scriitoarea ne reaminteşte de ce citim romane: ca să pătrundem într-o lume fictivă cu totul necunoscută şi în acelaşi timp nemaipomenit de familiară.”

The Prague Post
Olga Tokarczuk
Olga Tokarczuk
Autor

Olga Tokarczuk, născută în Sulechów în 1962, este unul dintre cei mai faimoşi şi...

vezi autor