TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri HU-RAP-AFCFDO-17-N-001
Vezi
galerie

Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri

de Radu Paraschivescu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Radu Paraschivescu la Humanitas

Id: #248889

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O plimbare pe întuneric, la cinci dimineaţa, printr-o pădure populată, zice-se, de mistreţi. O conferinţă internaţională cu două sute de femei şi un singur bărbat: interpretul. Un meniu franţuzesc într-un oraş populat de români, germani, maghiari şi sârbi. O idilă cu o actriţă pentru care rolul vieţii este scoaterea partenerului din minţi. O carte poştală despre una (sau doua) dintre casele vieţilor noastre şi o alta despre oraşul în care ne ducem zilele. O poveste despre un cântec în care bănuieşti fiori tantrici, pentru a conchide că e de fapt despre timp. O incursiune în lumea absurdului cazon şi a hazului fără voie. O restanţă studenţească şi stânjenitoarele ei consecinţe. O plecăciune în faţa unei voci şi a unei chitare. O păţanie cu scalde nocturne şi miliţieni cu instinct literar. În fine, relaţia subtilă dintre un meci de fotbal şi o coadă la carne. În total, treisprezece texte de aducere aminte. Cu stupori şi înveseliri. Cu exasperări şi jubilaţii. Cu arome vechi şi dulciuri noi. Cu foame de viaţă şi de poveşti.

 

Am fost cândva femeie de onoare îl dezvăluie pe Radu Paraschivescu în ipostaza celui care se uită înapoi şi simte – uneori tandru, alteori năprasnic – nevoia confesării.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Paraschivescu

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-50-5775-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: absurd, emoții, fericire, umor

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Colecție de proză scurtă despre copilărie, adolescență, primii ani de tinerețe în comunism și pășirea în haosul de după anii ’90, volumul lui Radu Paraschivescu îmbină ficțiunea cu proza autobiografic......“

citește mai mult
Radu Paraschivescu
Radu Paraschivescu
Autor

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la...

vezi autor