TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Armistițiul 9786067109306
Armistițiul
Vezi
galerie

Armistițiul

de Primo Levi

Titlu apărut în colecția Cărţi cult la Art

Id: #435214

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

[Primo Levi era], în mod admirabil, un om încântător, un magician a cărui forţă se impunea - mai mult decât a oricui altcuiva - prin delicateţe." Philip Roth


Eliberați din lagărele de concentrare naziste, deținuții care au avut şansa de a supraviețui ororilor și scenariului apocaliptic al celui de-Al Doilea Război Mondial si care și-au găsit puterea de a se mai ține încă pe picioare s-au trezit dinaintea unei noi și uriașe provocări: străbaterea lungului drum spre casă. Printre ei, Primo Levi-care şi-a consemnat în scris experiența personală a Auschwitz-ului - a lăsat posterității și această rememorare a întortocheatei și îndelung ocolitoarei rute ce avea să-l poarte - în aceleaşi trenuri a căror destinație iniţială fuseseră lagărele de exterminare - spre fosta lui viață, niciodată regăsită pe deplin.


Asemenea tuturor scrierilor sale, Armistițiul a fost aşternut pe hârtie din aceeaşi imperiozitate de a povesti, de a depune mărturie pentru toate nedreptățile pe care autorul, alături de atâtea milioane de oameni, le-a îndurat în experimentul abrutizării.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Primo Levi

Traducător: Doina Condrea Derer

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: La tregua

ISBN: 9786067109306

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: Al Doilea Război Mondial, nazism, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Unul dintre puținii supraviețuitori ai Holocaustului care au vorbit cu blândeţe despre experienţele prin care au trecut.”

The Guardian
Primo Levi
Primo Levi
Autor

Scriitorul Primo Levi (1919‑1987) şi‑a făcut studiile în Torino, oraşul natal, a...

vezi autor