TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cuvinte care eliberează
Cuvinte care eliberează
Vezi
galerie

Cuvinte care eliberează

de Marie Cardinal

Titlu apărut în colecția Fiction Connection la Trei

Id: #424704

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Crizele teribile de angoasă, ura de sine și mai ales sângerările abundente, interminabile, jenante, care nu cedează în ciuda numeroaselor spitalizări și tratamente medicamentoase, o determină pe Marie, o tânără cultă, de origine algeriană, să înceapă o psihanaliză care va dura șapte ani. Paradoxal pentru ea, care a cunoscut doar medici interesați de simptome, psihanalistul nu-i cere să vorbească despre „sângele ei“, ci despre vise, fantasme și amintiri, gânduri și emoții ce-i vin spontan în minte, din care treptat se dezvăluie un sens și o nouă Marie, renăscută. Cartea este relatarea vie și provocatoare a acestei întâlniri vindecătoare cu sine, pe care o reprezintă psihanaliza.

Romanul a fost distins cu premiul Littré în 1976.

A fost un succes internațional, fiind tradus în 26 de limbi și ecranizat în 1983, cu Nicole Garcia în rolul principal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marie Cardinal

Traducător: Nina Ivanciu

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-40-1333-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: emoții, libertate

 

Opinii editoriale

Cuvinte care eliberează este romanul din care cititorul interesat poate afla care sunt scopurile, procesul și rezultatele unei psihanalize reușite.

Vasile Dem. Zamfirescu

Dintre toate cărțile pe care le-am citit, aceasta oferă tabloul cel mai realist al experienței unui pacient în psihanaliză. După opinia mea, nu există roman mai apropiat de perfecțiune decât acesta.

Bruno Bettelheim, psihanalist

Cuvinte care eliberează relatează pas cu pas analiza autoarei, o experiență psihanalitică grație căreia a reușit să evite azilul și să simtă cum renaște. Cititorul poate simți și imagina el însuși procesul pe care l-a parcurs Marie Cardinal.

The Guardian