TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cățeaua-de-Noapte 978-606-40-2027-7
Cățeaua-de-Noapte
Vezi
galerie

Cățeaua-de-Noapte

de Rachel Yoder

Titlu apărut în colecția Fiction Connection la Trei

Id: #431700

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o zi mama era mamă, dar într-onoapte a devenit dintr-odată altceva...
 
 
O femeie ambițioasă își întrerupe cariera de artistă pentru a rămâne acasă cu fiul nou-născut, dar această experiență nu seamănă deloc cu ceea ce-și imaginase. Doi ani mai târziu, descoperă brusc un smoc de păr ciudat pe ceafă. În oglindă, caninii săi par dintr-odată mai ascuțiți decât și-i amintește. Soțul ei, care călătorește cinci zile pe săptămână în interes de serviciu, încearcă mereu să-i alunge temerile, din camerele de hotel aflate la sute de kilometric distanță.
 
 
Pe măsură ce simptomele mamei se intensifică, iar tentația de a ceda noilor impulsuri animalice e din ce în ce mai mare, ea se străduiește să-și păstreze secretul alter egoului canin. Mergând la bibliotecă în căutarea unui leac, descoperă o carte misterioasă, care devine biblia ei.
 

Un roman revoltător de original despre artă, putere și feminitate, îmbrăcat în hainele unui basm satiric, Cățeaua-de-Noapte te va face să vrei să urli de râs și recunoștință.
 
 
Cățeaua-de-Noapte a fost desemnată cea mai bună carte a anului de către Esquire și Vulture și s-a numărat printre finalistele la Premiul PEN/Hemingway și Premiul VCU Cabell First Novelist, fiind tradusă în 13 limbi.
 

Romanul stă la baza filmului cu același nume, în regia lui Marielle Heller și având-o pe Amy Adams în rolul principal.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Rachel Yoder

Ilustrator: Andrei Gamarț

Traducător: Radu Șorop

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: Nightbitch

ISBN: 978-606-40-2027-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: familie

 

Opinii editoriale

„O carte îndrăzneață, amuzantă și bizară, absolut fără egal...”

Elle

„În acest roman de debut, Yoder creează o parabolă kafkiană de-a dreptul revoltătoare despre banalitatea și monstruozitatea maternității timpurii... Cățeaua-de-noapte te va prinde în gheare și va refuza să-ți dea drumul.”

Esquire

„Yoder explorează teme familiare printr-o concepție inovatoare, literalizând suprarealismul maternității cu un umor negru și un simț acut al ironiei.”

The New York Times Book Review

„Un basm sălbatic despre nemulțumirea mamei, în care este bine să pătrunzi știind cât mai puțin posibil, lăsând-o pe Yoder să te farmece cu magia ei vicleană.”

Chicago Review of Books

„O perspectivă întunecată, amuzantă, perspicace asupra relației competitive și a potențialului generativ reciproc dintre artă, maternitate și animalitate care stau la baza procreării și creșterii copiilor.”

Kirkus Reviews