TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vremea Mînzului Sec PO-CTP-VREMMS-19-N-001
Vremea Mînzului Sec
Vezi
galerie

Vremea Mînzului Sec

de Cristian Tudor Popescu

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #259222

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Cristian Tudor Popescu are «punci», narațiunea sa trezește îndată interes prin nerv și forță percutantă. Rămîne mereu un bun observator, care știe să surprindă natura aparte din oameni și mai ales amprenta pe care o pune asupra lor timpul. Pînă la un punct, Vremea Mînzului Sec este o resuscitare originală a romanului picaresc, cu o ironie secretă întoarsă către un timp al degradării.” (Ovid S. Crohmălniceanu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Tudor Popescu

Prefaţator: Alexandru Călinescu

Data apariției: februarie 2019

ISBN: 978-973-46-7715-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

Vremea Mînzului Sec excelează printr-o scriitură nervoasă, densă, dublată de o excepțională capacitate de a propune imagini memorabile. Nu întîmplător cîteva dintre secvențele romanului se intitulează «Din imaginariu»: acolo primează oniricul, moartea se insinuează amenințător, viziunea devine terifiantă.”

Alexandru Călinescu

„Cristian Tudor Popescu este un Caragiale al timpului nostru care a mai citit, printre alții, pe Borges și pe Cioran. Literatura lui Cristian Tudor Popescu este o literatură document și va rămîne, așa cum, în ciuda temerilor unor critici, între care și marele E. Lovinescu, au rămas schițele, foarte la zi, ale lui Caragiale.”

Ion Rotaru – O istorie a literaturii române de la origini pînă în prezent

„Cred că prozatorului de idei, comentatorului politic, moralistului, polemistului, pamfletarului Cristian Tudor Popescu i s-ar potrivi următoarea memorabilă confesiune a lui Nicolae Labiș din 1956: «Sub zenit/ Am să fiu fericit/ Cînd cineva,/ Descifrîndu-mi litera și inima mea,/ Va putea fi privit/ Rîzînd, ori rînjind,/ Ori plîngînd».”

Mircea Martin
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu
Autor

Cristian Tudor Popescu (n. 1956, București), absolvent al Facultății de Automati...

vezi autor