TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine TR-CHS-NFZDSR-21-N-001
În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine
Vezi
galerie

În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine

de Chris Simion-Mercurian

Titlu apărut în colecția Fiction Connection la Trei

Id: #371459

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fragment din volumul "În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine" de Chris Simion:

 
„Plouă.
În fiecare picătură e o viață.
Vine de sus... COBOARĂ, Coboară, coboară... și... se izbește, se sparge, se-mprăștie, se evaporă și dispare. Fără să lase vreo urmă. Ca și când n-ar fi existat. Rămâne doar zgomotul. Zgomotul de ploaie. Uneori solemn, sublim, sacru. Alteori simplu, monoton, dar spectaculos. Niciodată banal! Niciodată indiferent! Fiecare ploaie spune ceva. Urlă ceva! Ați ascultat „Riders on the Storm"? Îl plouă Doors. Îl picură Jim Morrison. Același sunet pe care îl am în ochi, în unghii, în păr, în coapse. Valurile se plouă de stânci. Stâncile se plouă de ploaie. Ploaia se plouă de țărm. Țărmul se plouă de mine. Eu... o picătură, una dintre miile de picături, în cădere. Numai că eu când mă apropii de abis... nu urlu. Eu, când mă apropii de abis, mă nasc o altă picătură, lăsând picătura ce-am fost să radă de voi. 
 
De câte ori te-ai întâlnit cu moartea? Poate că în fiecare zi sau poate că niciodată! Și dacă te-ai întâlnit, când ți s-a părut cel mai aproape de ține? Dimineață, la prânz sau seară? Și atunci când te-ai întâlnit te mai gâdilai în tălpi? Sau îți rodeai unghiile? Moartea era așa cum ți-ai închipuit-o? Era albastră, albă sau neagră? La tine a fost roșie? Te-a dezamăgit vreun pic? Era confuză, se intimida, era brutală sau tandră? Să fie moartea tandră? Ce absurditate! Mi se ridică părul când mă gândesc! I-ai vorbit morții? I-ai zâmbit? Ai acuzat-o? Ai pălmuit-o? Ai scuipat-o sau ai călcat-o în picioare? Ai luat-o de braț sau ai sărutat-o? Dar dacă nu te-ai întâlnit până acum niciodată cu moartea, nu-ți pare rău? Nu ți se pare că-ți lipsește ceva? Ceva de care n-ai avut parte. Cred că este atât de trist să nu te întâlnești cu moartea.”
extinde
 

Detalii produs

Autor: Chris Simion-Mercurian

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-40-1029-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„Un pui de Cioran în fustă lungă și neagră." 

George Pruteanu

„Chris, CopilulPoet, șia clădit o Persoană cu ferestre mari, deschise larg, Luminate. Zic să privim atent. Sigur învățăm ceva sau reînvățăm, ceea ce ar fi chiar mai mult." 

Marcel Iureș

„Citinduți cartea, am tras și eu o concluzie: Vrei să fii fericit? Dacă ești pregătit să suferi, iubește! Chris Simion… nu ești cumva o reîncarnare a mea?" 

Florian Pittiș

„O scriitoare cu un talent extraordinar și un artist cu o propunere regizorală originală, profundă, neobișnuită. Un om conectat la univers, un om al unei Ere care ar putea începe!"

Cătălina Buzoianu

„Sunt convins că din tristețe s‑a născut o mare scriitoare, un important regizor. O parte din sufletul meu de tătic‑prieten îi aparține încă de pe vremea adolescenței ei. Te sărut, Chris, cu dragoste!" 

George Mihăiță
Chris Simion-Mercurian
Chris Simion-Mercurian
Autor

Chris Simion s-a născut pe 20 august 1977, în Bucureşti. A absolvit Universitat...

vezi autor