TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Factotum PO-CHB-FACTT1-18-N-001
Vezi
galerie

Factotum

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #255073

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Dacă în romanul Femei Henry Chinaski era amorezul aflat veşnic în căutarea unor picioare lungi şi a unor sâni planturoşi, în Factotum slujbele de tot felul iau locul femeilor de tot felul.


Rămas acelaşi alcoolic incurabil, în conflict cu părinţii şi cu lumea, Henry Chinaski, cel care declara că „mulţi bărbaţi cumsecade au fost lăsaţi pe drumuri de o femeie”, se hotărăşte să locuiască singur şi să-şi facă rost de o slujbă, fiindcă sumele pe care tatăl său i le pretinde pentru casă, masă şi rufărie i se par exorbitante.


Astfel începe aventura nesfârşită şi ameţitoare a slujbelor: pe rând, magazioner, funcţionar, distribuitor, om de serviciu, muncitor într-o fabrică de biscuiţi pentru câini, şofer, lucrător la metroul aerian ş.a. America lui Chinaski este una a mahalalelor, a dimineţilor mahmure, a pubelelor de gunoi pline cu resturile civilizaţiei umane, a târfelor alcoolice, a ratării. Henry nu-şi pierde însă umorul, iar tonul poveştii este unul simplu, natural, fără pretenţii, pe alocuri ironic-amar şi melancolic, ca o melodie de Leonard Cohen. Chinaski este un antierou al zilelor noastre care speră să-şi afle mântuirea în urma aventurilor bahice şi amoroase, a experienţelor în zonele cele mai obscure ale existenţei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Domnica Drumea

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-973-46-7466-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, societate, umor

 

Opinii editoriale

Un roman despre ratare, singurate, alcool, scris în stilul fără compromisuri al inconfundabilului Bukowski. Și de data aceasta, avem parte de o traducere fără floricele, realizată de Domnica Drumea."

Luminiţa Marcu
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor