TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dicționar de procedură civilă de la A la Z
Vezi
galerie

Dicționar de procedură civilă de la A la Z

de Ioan Les, Sebastian Spinei, Mircea Ştefan Minea, Mircea N. Costin, Călin M. Costin

Titlu apărut în colecția Dicționare juridice la Universul Juridic

Id: #421813

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a, actualizată și completată
 

Descriere produs

„Dicționarul de procedură civilă, ediția a treia, pe care îl oferim acum mediilor juridice, aduce o multitudine de noutăți, comparativ cu primele sale două ediții, astfel încât el reprezintă, practic, o nouă carte, o nouă elaborare teoretică fundamentală în domeniu. El sintetizează esențialul din textele de lege în vigoare, din lucrările teoretice mai valoroase ale doctrinei noastre juridice, precum și din soluțiile contributive ale jurisprudenței.

 

În cuprinsul lucrării de față au fost tratați, pe lângă termenii specifici în exclusivitate dreptului procesual civil, și cei mai utilizați termeni dintre aceia împrumutați din materiile în care normele acestuia primesc, direct sau indirect, vocație de aplicare.

 

 

 Am conceput și elaborat acest dicționar pentru a fi util, în egală măsură, juriștilor (teoreticieni și practicieni), ca și celorlalte categorii de cititori: celor dintâi el urmează să le servească drept instrument de lucru, iar acelora din urmă ca instrument de cunoaștere. Am încercat să-i asigurăm această dublă funcționalitate, redactând articolele pe care le cuprinde, în majoritatea cazurilor, ca micromonografii, împrejurare grație căreia el dobandește, oarecum, caracter de compendiu.”

 Prof. univ. dr. Mircea N. Costin

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 9786063905988

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 793

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic