TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Album Saints on glass - Peasant picture from Ardeal with folk tales PA-000-ASOGPP-08-N-001
Album Saints on glass - Peasant picture from Ardeal with folk tales
Vezi
galerie

Album Saints on glass - Peasant picture from Ardeal with folk tales

Id: #313033

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Miturile biblice, cât şi în basmele răspândite în spaţiul românesc, sunt evidenţiate teme care ordonează dintotdeauna viaţa umană, prin lupta dintre valori ca binele şi răul.

Trebuie comandat de fiecare dată când vrem sa facem un cadou de mare gust şi cu subiect plastic. Temele biblice în ciculaţie orală acum sute de ani au stimulat un geniu popular ingenuu, extrem de activ plastic; canoanele inventate de acesta, expresia grafică uimitoare te determină să gândeşti că, de fapt, tu le aşteptai de mult. desrămate şi luate în sine, aceste picturi fac o impresie puternică oamenilor înzestraţi cu sensibilitate artistică.

Planşele reproduc originale aflate la Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Ţăranului Român, Fundaţia Artexpo şi alte colecţii particulare. Nota de excepţie pe care o face albumul ţine şi de faptul că planşele sunt articulate cu ajutorul unui perfor aplicat la treimea dinspre cotor, astfel încât, dacă posesorul lui vrea sa desprindă o imagine sau alta pentru a o înrăma sau a o face cadou cuiva, ea se poate detaşa, iar marginile generoase vor ţine loc de passpartout. Treimea dinspre cotor este imprimată cu basme româneşti în versiune engleză, pentru a ilustra caracterul profund şi fabulos al spiritului popular care a fondat aceste creaţii. Coperta din hârtie manuală, la faţă, este şi ea articulată printr-un big larg, purtând o pictură manuală pe sticlă, insertată în hârtie manuală.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-596-418-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Engleză

Dimensiuni: 20x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Paideia

 
Toate categoriile:
Cărţi în limbi străine