TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Originile ideatice ale totalitarismului de dreapta. Repere ale teoriei viral-metamorfice CD-VDG-OIATDD-18-N-001
Originile ideatice ale totalitarismului de dreapta. Repere ale teoriei viral-metamorfice
Vezi
galerie

Originile ideatice ale totalitarismului de dreapta. Repere ale teoriei viral-metamorfice

de Vlad D. Gafița

Id: #258285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Abordarea unei teme de o asemenea complexitate semantică, conceptuală și ideatică a însemnat pentru noi un efort de peste cinci ani, care a presupus asumarea unei viziuni interdisciplinare dar, mai ales, transdisciplinare. Deși pretextul studiului nostru a fost, inițial, unul de natură istorică, parcurgerea vastului material bibliografic ne-a îndreptat atenția și către alte zone științifice, precum: filosofia, filosofia politică, sociologia, politologia, antropologia culturală, teologia etc. Ne-am văzut, deseori, în situația de a combina demersul cercetării cu cel al învățării deoarece, în numeroase cazuri, a trebuit să ne familiarizăm noi înșine cu anumite direcții teoretice, specifice științelor sociale. Natura și caracterul exhaustiv al temei ne-au impus utilizarea unei bibliografii variate din punct de vedere lingvistic – dificultate pe care sperăm să o fi depășit cu succes.”
Vlad D. GAFIȚA

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vlad D. Gafița

Data apariției: decembrie 2018

ISBN: 978-606-537-417-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 486

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun

 

Opinii editoriale

„Cartea lui VLAD GAFIȚA e o carte de învățătură pentru inimă și minte.
Ea este o temerară invitație la lectură și meditație.E o exemplară pledoarie pentru moderație și democrație, pentru acuzarea și condamnarea pe tărâm politic a oricărei forme de extremism, fie el de dreapta sau de stânga.
Cartea aceasta, atent și prudent pregătită, îndelung elaborată, bine gândită și temeinic ordonată, cu o inedită teorie și metodologie științifică de lucru, este scrisă cu inima și cu mintea, într-un limbaj curat, academic, plin de vibrațiile sufletului și luminile unei minți inteligente, cultivate, animate de cele mai înalte idealuri umane; ea merită să devină un neprețuit dar și îndreptar al tineretului studios de astăzi și de mâine.”

Prof. univ. dr. Mihai Iacobescu