TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când acasă nu mai e acasă
Când acasă nu mai e acasă
Vezi
galerie

Când acasă nu mai e acasă

de Susie Morgenstern

Id: #430252

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Schimbările sunt mereu pline de provocări, mai ales când ești mic.


Ce învățăm din cartea Când acasă nu mai e acasă


Lucrurile se schimbă în jurul nostru, iar noi putem doar să ne adaptăm.


Atunci când părinții iau decizia de a se muta într-un spațiu mai mare, eroul nostru nu pare să fie la fel de entuziasmat. La cei doar 5 anișori ai săi, se simte în siguranță în camera lui, cu bogățiile ei, la grădinița lui și bineînțeles alături de prietenul său, Arthur, alături de care împărtășește cele mai frumoase momente.


Dar vestea mutării îl ia pe nepregătite, ba chiar îl determină să pună la cale un plan de protest. Oare va reuși să-i convingă pe părinții lui să rămână în același loc?


Povestea urmărește adaptarea unui băiețel la schimbarea locuinței, la o nouă grădiniță, cu oameni diferiți și copii care deja sunt uniți în grupulețe. Această carte este în egală măsură și pentru cei mari și îi poate ajuta să-și sprijine copilul în cazul unei schimbări de genul acesta și să treacă împreună prin experiență cu empatie și răbdare.


Detalii despre această carte


Cartea este ilustrată cu pricepere de Serge Bloch, ilustratorul cunoscutei Valiza roz, iar textul prinde viață prin cuvintele autoarei Susie Morgenstern. Limbajul este accesibil, ușor de parcurs, iar cei mici se pot identifica ușor cu personajul și situațiile prezentate. Dinamica acțiunii este susținută de cromatica veselă a volumului.


Cartea Când acasă nu mai e acasă este o lectură ușoară, dar care transmite un mesaj puternic. Se întâmplă, uneori, adulți fiind, să nu mai putem înțelege și trăirile copiilor ca reacție la acțiunile noastre. Iar această poveste ne amintește de provocările relocării, de la mic la mare.

 

Transformă o schimbare într-o experiență plăcută pentru toți membrii familiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susie Morgenstern

Ilustrator: Serge Bloch

Traducător: Patricia Rădulescu

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-9677-59-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 32

Limbă: Română

Dimensiuni: 21,5x27 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Katartis

Teme: copilărie, familie