TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Basme terapeutice pentru copii, adolescenți și părinți (ediția a III-a)
Basme terapeutice pentru copii, adolescenți și părinți (ediția a III-a)
Vezi
galerie

Basme terapeutice pentru copii, adolescenți și părinți (ediția a III-a)

de Sempronia Filipoi

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #419573

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această culegere de basme se înscrie într-un şir tot mai cuprinzător de cărţi utile celor ce se ocupă de îmbunătăţirea vieţii altora. Ea cuprinde un mozaic de basme originale, ale căror metafore "de dificultate medie" sunt inspirate fie din propria experienţă clinică, fie sunt seminţe de idei sau basme adaptate după Nancy Davis şi Nossrat Peseschkian.

La fel ca mitul, parabola sau fabula, basmul lărgeşte şi luminează spaţiul interior al ascultătorului. Îl face să alunece într-un loc de unde lucrurile se văd altfel. Linearitatea gândirii logice, stresante este ocolită. Această extindere desfiinţează poziţia în care era blocat inițial pacientul, confruntat cu problema căreia simţea că nu-i face faţă (de exemplu, teama, sentimentul de vinovăție sau nesiguranța de sine). Basmul suspendă acea stare, acţionând neexplicit prin intermediul metaforei, adică emoţional. Face o deschidere spre ieșirea din impas. O transformă în posibilitate - ceea ce înseamnă tot o schimbare de sens, pentru că starea patogenă este pusă într-o nouă lumină, este privită din alt unghi.

Basmul seamănă mai curând cu o lecţie indirectă, emoţională, de viaţă. Sparge tiparul vechi de comportament. Subminează acea atitudine corozivă, nefericită, disperată, faţă de problema aparent insurmontabilă în care subiectul se simţea închis, sufocat. Basmul vine cu un mesaj terapeutic care îndulceşte afectiv situaţii normale, dar amare de viaţă (de exemplu, situații de teamă, neliniște, tendința de a abandona, sentimentul de a fi epuizat, eşecurile dezamăgitoare, rivalitatea, desconsiderarea, dispreţul, respingerea, o imagine de sine deficitară, o traumă, dorinţa să schimbăm pe cineva al cărui comportament ne deranjează ş.a.m.d.). Mesajul terapeutic îi permite ascultătorului să se identifice cu calitățile unui personaj mai eficient.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sempronia Filipoi

Data apariției: 2013

Titlu original: Clinical Practice of Cognitive Therapy with Children and Adolescents: The Nuts and Bolts

ISBN: 9786069770443

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 210

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

Teme: terapie