TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Efectele deciziilor Curții Constituționale asupra activităților de supraveghere tehnică. Practică judiciară
Efectele deciziilor Curții Constituționale asupra activităților de supraveghere tehnică. Practică judiciară
Vezi
galerie

Efectele deciziilor Curții Constituționale asupra activităților de supraveghere tehnică. Practică judiciară

de Remus Iulian Popa

Titlu apărut în colecția Jurisprudenţă la Hamangiu

Id: #388005

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aplicarea efectelor deciziilor Curții Constituționale în cazul constatării neconstituționalității unor dispoziții legale ridică încă dificultăți în practică judiciară în cauzele aflate pe rolul instanțelor de judecată în care s-au efectuat activități de supraveghere tehnică anterior Deciziilor nr. 51/2016, nr. 302/2017 și nr. 26/2019.

Situația este cauzată, pe de o parte, de modul de interpretare a sintagmei „efecte pentru viitor” ale deciziilor instanței de contencios constituțional și, pe de altă parte, de importanța naturii normelor a căror neconstituționalitate a fost constatată, fiind determinantă sub acest aspect distincția dintre normele de drept procesual și cele de drept substanțial.

Fără a epuiza interpretările practice posibile, lucrarea Efectele deciziilor Curții Constituționale asupra activităților de supraveghere tehnică. Practica judiciară încearcă să identifice modalitatea în care instanțele de judecată au examinat aspecte relevante precum noțiunea de „suport tehnic” și distincția față de noțiunea de „administrare a probei”, precum și incidența și aplicarea sancțiunilor procesuale în raport de situațiile concrete apărute în cauzele deduse judecății.

Cartea prezintă, de asemenea, modul în care instanțele de judecată interpretează legalitatea mijloacelor de probă obținute ca urmare a măsurilor de supraveghere tehnică, în raport de momentul efectuării acestora, respectiv în condițiile Codului de procedură penală din 1968 sau ale noului Cod de procedură penală, dar și în raport de momentul procesual al invocării neregularităților în diverse cauze.

Culegerea Efectele deciziilor Curții Constituționale asupra activităților de supraveghere tehnică. Practica judiciară se adresează în special practicienilor care doresc să își însușească anumite interpretări, să își confirme propriile opinii sau să găsească argumente pentru soluții de care nu sunt încă convinși, prezentând, într-o manieră concisă și simplificată, dezvoltarea jurisprudenței în materie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Remus Iulian Popa

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786062718312

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu