TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghid pentru predarea orelor de compunere pentru clasele III-IV LE-MML-GPPODC-12-N-001
Ghid pentru predarea orelor de compunere pentru clasele III-IV
Vezi
galerie

Ghid pentru predarea orelor de compunere pentru clasele III-IV

de Mirela Măldăeanu, Lăcrămioara Tăiatu

Id: #262206

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În condițiile în care școala contemporană deplasează accentul de pe memorarea unei cantități de cunoștințe pe însușirea metodelor și tehnicilor muncii intelectuale, pe dobândirea deprinderilor de muncă independentă, elevul devine participant activ la propria formare, iar învățătorul se situează pe o nouă poziție, aceea de îndrumător al elevului; el îi transmite noțiunile fundamentale, îl înarmează cu metode și tehnici de studiu, îl învață cum să învețe.

Din această perspectivă, compunerea capătă sarcini sporite. Pe lângă însușirea exprimării corecte orale și scrise, a elevilor, activitățile specifice disciplinei vizează dezvoltarea imaginației și gândirii acestora, formarea deprinderii de a-și ordona logic ideile, de a le dezvolta, de a crea contribuind astfel la formarea personalității copiilor.

Lipsa unor lucrări adecvate care să vină în sprijinul orelor de compunere îi pun pe învățători în situația - necesară de altfel - de a folosi surse adiacente de informare.

Aceștia însă nu se află, în toate cazurile, la îndemâna învățătorilor. În sfârșit, nu trebuie ignorat nici faptul că în domeniul muncii solare improvizația și ficțiunea sunt de-a dreptul vătămătoare.

Aceste considerente ne-au îndemnat să realizăm această lucrare, care poate fi considerată ca o sinceră invitație la colaborare și confruntare. 

 

Autoarele

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mirela Măldăeanu, Lăcrămioara Tăiatu

Data apariției: ianuarie 2012

ISBN: 978-606-8714-20-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 54

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x30 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lizuka Educativ