TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Clepsidra lui Ovidiu
Clepsidra lui Ovidiu
Vezi
galerie

Clepsidra lui Ovidiu

de Mirel Taloș

Titlu apărut în colecția Biblioteca Rao la RAO

Id: #428744

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aruncat de la Roma în marginalul Tomis, Ovidiu a devenit o ruină a lui însuși. Într-un oraș modest în trăsături urbane și nesigur din cauza atacurilor barbarilor din afara zidurilor, poetul scrie versuri îmbibate de tristețe și scrisori versicate către prietenii care, în cea mai mare parte, l-au părăsit. Atunci când nu scrie versuri, retrăiește amintiri măsurate de curgerea apei dintr-o clepsidră grecească, plonjând în trecutul plin de chipuri dragi și de fapte memorabile.


Izolat în modesta lui locuință, meditează asupra unor teme precum arta, timpul, dragostea, istoria. Apoi, împotriva oricărei așteptări, viața îl mai prinde o dată în vârtej: losoful iubirii trăiește o surprinzătoare poveste de dragoste, care ar putea să-l trezească la viață sau să-l doboare pentru totdeauna.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mirel Taloș

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-006-825-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

Teme: destin, iubire

 

Opinii editoriale

Mirel Taloș a reușit să construiască un protagonist ficțional memorabil păstrând totodată respectul pentru realitatea istorică, documentându-se impecabil, traducând personal versuri din Ovidiu, folosind izvoare, mărturii, documente într-o muncă de arheologie literară ce se simte pe sub scenele și situațiile din roman. Fără nicio atingere cu genul biografiilor romanțate, care îl exaspera pe G. Călinescu, romanul acesta îmbină rigoarea istoriografică și „arheologică”, cercetarea întinsă și aprofundată a subiectului cu plăcerea autorului de a-și urmări și analiza ilustrul personaj.

Daniel Cristea-Enache
Mirel Taloș
Mirel Taloș
Autor

Mirel Taloș a urmat studii de filologie română și hispanică la Universitatea Buc...

vezi autor