TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rime din instanță și din viață
Rime din instanță și din viață
Vezi
galerie

Rime din instanță și din viață

de Mihai Adrian Hotca

Titlu apărut în colecția Cogito. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #428644

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Versurile din cartea pe care tocmai ați deschis-o au fost împărțite arbitrar în două categorii – epigrame și alte rime, rezultând astfel două părți.”

 

„Prima – denumită EPIGRAME – cuprinde texte rimate prin care am încercat să pun în lumină (uneori, poate, în întuneric) anumite cusururi sau virtuți umane ori să surprind în forme neconvenționale aspecte atipice din societate. În ce măsură am reușit, vă mărturisesc că habar n-am. Cert este că versurile au fost inspirate fie de protagoniști ai pretoriului (ai sălilor de judecată), fie de participanți ocazionali la înfăptuirea justiției ori de întâmplări aflate în mai mare sau mai mică legătură cu fenomenul juridic. Dintre titlurile epigramelor, cu caracter de exemplu, menționez: Justiția; Avocatul; Procurorul; Grefierul; Ciolanul puterii; Pantofii; Scuză și acuză; Tu ce faci pentru țară?; Democrația și dictatura etc.

 

A doua parte a cărții – denumită ALTE RIME – grupează versuri care nu au putut fi încadrate în categoria epigramelor. Inter alia, acestea se referă la chestiuni mai serioase, printre ele numărându-se titluri precum: Importanța lucrurilor simple; Omul și câinele; Onoarea; Ce este viața?; Ce este moartea?; Ce-aș vrea să fiu; Muzica; Viața și frunză ș.a. Textele grupate sub al doilea titlu sunt gânduri serioase pe care am dorit să le consemnez spre neuitare prin intermediul rimelor.”

 

M.A. Hotca

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Adrian Hotca

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-39-1216-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Teme: societate

Mihai Adrian Hotca
Mihai Adrian Hotca
Autor

Studii: licenţiat în Drept (1997); master în Știinţe penale (2004); doctor în Dr...

vezi autor