TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acțiunea penală – între oficialitate și oportunitate HA-MAG-APNOIO-19-N-001
Acțiunea penală – între oficialitate și oportunitate
Vezi
galerie

Acțiunea penală – între oficialitate și oportunitate

de Matei-Ciprian Graur

Titlu apărut în colecția Studii şi monografii la Hamangiu

Id: #262749

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Evoluția legislației în materia dreptului procesual penal a determinat atât practicienii dreptului, cât și teoreticienii să găsească soluții de aplicare concretă a noilor principii în materie.

Reinventarea unora dintre principiile procesului penal, înțelegerea acestora într-o cheie modernă, influențată pe alocuri de legislațiile occidentale, se raportează la cunoașterea exactă a motivelor care au determinat evoluția sistemului de drept intern.

În acest sens, lucrarea Acțiunea penală – între oficialitate și oportunitate încearcă o analiză a principiilor care guvernează acțiunea penală în dreptul procesual penal, plecând de la cele clasice și ajungând la cele care prezintă caracter de noutate.

Reușește legiuitorul să transplanteze cu succes pe plan intern regulile jocului procesual penal din alte state? Este pregătit sistemul procesual penal român actual pentru schimbarea concepției privind regulile care guvernează exercitarea acțiunii penale? Cât de mult deviază principiul oportunității de la ceea ce era obișnuit până acum?

Acestea sunt câteva teme de reflecție de la care pornește prezentul demers, structură cărții Acțiunea penală – între oficialitate și oportunitate urmând un traseu al dilemei constante a organelor judiciare în actualul context legislativ – a pedepsi sau a ierta?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Matei-Ciprian Graur

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-27-1281-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu