TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Repere de interpretare în drept
Vezi
galerie

Repere de interpretare în drept

de Lidia Barac

Titlu apărut în colecția Biblioteca profesioniştilor la Universul Juridic

Id: #428259

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid de interpretare în materie civilă
 

Descriere produs

Autoarea fixează raportul dintre Constituție și deciziile Curții constituționale, dar și locul acestor decizii în cadrul sistemului piramidal al normelor juridice și, inevitabil, locul Tratatelor de constituire a UE în dreptul intern.

 

Cuprinsul lucrării

Această nouă ediție nu se mărginește la o simplă revizuire, adăugire, cauzată de trecerea timpului, ci oferă un nou set de reguli de interpretare a Dreptului în dilema „drept intern – drept european”, având în vedere apartenența României la UE și disputele din jurul unor controversate decizii ale CCR, de natură să afecteze calitatea jurisprudenței și, deopotrivă, prestigiul justiției în societate.

 

Puncte forțe

Principiile, tehnicile și metodele de interpretare a Dreptului au fost sintetizate în această carte, care oferă un veritabil Ghid de interpretare, atât de necesar judecătorului de astăzi.

 

Public țintă

Lucrarea este destinată profesioniștilor, practicieni ai dreptului, context în care valoarea ei a fost sugestiv exprimată, încă de la prima ediție, de către ilustrul profesor universitar dr. Valeriu Stoica, om de cultură, practician al dreptului și, deopotrivă, bun cunoscător al sistemului juridic român. În egală măsură, pentru teoreticienii dreptului, lucrarea are valențe universale, astfel cum a mărturisit regretatul profesor universitar dr. Gheorghe Mihai, eminent filosof și jurist al timpurilor noastre.

 

Nu în ultimul rând, implicarea autoarei în această nouă ediție are și valențe personale, ușor identificabile de către cititor. Pasiunea autoarei se identifică cu dubla exigență în aplicarea dreptului, impusă judecătorului, și anume aceea de a lucra cu mintea și, deopotrivă, cu sufletul, ceea ce nu înseamnă altceva decât observarea și promovarea valorilor dreptului pentru împlinirea scopului său nobil, circumscris ordinii publice și binelui public.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lidia Barac

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-39-1181-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 300

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic