TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Moștenirea legală 9786063909658
Vezi
galerie

Moștenirea legală

de Veronica Stoica, Laurenţiu Dragu

Titlu apărut în colecția II. Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #422430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revăzută și adăugită - 2022
 

Descriere produs

„Moștenirea legală” este un curs universitar, destinat, în primul rând, studenților de la facultățile de drept, dar și practicienilor dreptului: avocați, notari, judecători etc.

 

Nevoia reeditării unei astfel de lucrări a fost determinată de modificările legislative care au apărut de la prima ediție și până astăzi.

 

Acest curs universitar reprezintă o analiză utilă pentru rezolvarea eficientă a chestiunilor de drept ce țin de deschiderea moștenirii, împărțirea acesteia între rudele defunctului, dreptul la moștenire al soțului supraviețuitor, dreptul de moștenire al statului etc., în configurația stabilită de Codul civil. Analiza, bazată pe experiența doctrinei și jurisprudenței, surprinde progresele legislative aduse de Codul civil, dar, în același timp, nu se limitează doar la o interpretare literală a textelor de lege incidente în materie, ci are în vedere și reliefarea deficiențelor inerente unei legi generale și suple, care, uneori, se poate vedea depășită de multitudinea situațiilor ce se pot ivi în practică.

 

Actuala ediție a cursului de „Moștenire legală” încearcă să asigure deprinderea fundamentelor teoretice și a instituțiilor din marea sferă a dreptului succesoral, să faciliteze cunoașterea și însușirea limbajului juridic și categoriilor juridice ale materiei dreptului la moștenire, bazându-se atât pe dimensiunea teoretică a spațiului disciplinar de referință, cât și pe cea metodologică.

 

Nutrim speranța că lucrarea să ofere studenților pregătirea teoretică necesară pentru înțelegerea aspectelor juridice din materia dreptului la moștenire, dar, în același timp, să constituie un instrument de lucru și pentru specialiștii consacrați.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Veronica Stoica, Laurenţiu Dragu

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 9786063909658

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic