TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asistența medicală pe timpul executării sancțiunilor de drept penal 9786063909955
Vezi
galerie

Asistența medicală pe timpul executării sancțiunilor de drept penal

de Laurenția-Florentina Găișteanu (Ștefan)

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #422226

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Drepturile fundamentale ale omului sunt drepturi dobândite de fiecare persoană, încă de la naștere, indiferent de statusul juridic al acesteia, iar dreptul la ocrotirea sănătății reprezintă un drept garantat care se regăsește transpus în Constituția României. Astfel, asigurarea asistenței medicale pentru persoanele aflate sub incidența executării sancțiunilor de drept penal, devine, în realitate, un drept conex al dreptului execuțional – penal.

 

În acest context, suntem în fața unei cercetări de impact, interdisciplinară, iar în condițiile în care până în prezent nu s-au efectuat cercetări la acest nivel, lucrarea deschide un drum ce poate fi urmat și de alți cercetători. Totodată, lucrarea poate fi considerată și un manual de practică, atât pentru cei care sunt implicați organizatoric și guvernamental în buna desfășurare a activităților din penitenciar, cât și pentru consilierii de probațiune, medici legiști, organizațiile neguvernamentale cu obiect de activitate în acordarea drepturilor în mediul penitenciar sau a reprezentanții cu atribuții în sănătate publică.

 

Actualitatea temei este dată de imixtiunea domeniului juridic și domeniul medical din cadrul unei instituții totale, prin abordarea aspectelor practice și teoretice ce vizează preocuparea pentru cercetarea drepturilor și a activităților ce decurg din exercițiul actului medical și a eticii medicale, precum și de propunerea de soluții privind aplicarea adecvată, în cadrul legislației naționale, a specificului asistenței medicale acordată persoanelor aflate sub o sancțiune de drept penal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laurenția-Florentina Găișteanu (Ștefan)

Data apariției: martie 2022

ISBN: 9786063909955

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 290

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Laurenția-Florentina Găișteanu (Ștefan)
Laurenția-Florentina Găișteanu (Ștefan)
Autor

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Universitatea Nicolae Titu...

vezi autor