TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aceste adevăruri
Aceste adevăruri
Vezi
galerie

Aceste adevăruri

de Jill Lepore

Titlu apărut în colecția Istorie. Trei la Trei

Id: #427236

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O istorie a Statelor Unite
 

Descriere produs

„O adevărată capodoperă." – NPR Books


În cea mai ambițioasă tentativă de a încapsula istoria Statelor Unite într-un singur volum din ultimele decenii, Jill Lepore – reputat istoric, autor premiat și apreciat colaborator al revistei The New Yorker – realizează o relatare magistrală a originilor și ascensiunii unei nații divizate. O evaluare – mai necesară azi decât oricând – a frumuseții, dar și a aspectelor tragice ale istoriei americane.
Mult lăudată pentru „prezentarea amplă și lucidă a trecutului Americii" (New York Times Book Review), istoria Statelor Unite scrisă de Jill Lepore plasează trecutul însuși – o devoțiune față de fapte, dovezi și mărturii – în centrul istoriei națiunii. Experimentul american se bazează pe trei idei – „aceste adevăruri", după cum le-a numit Jefferson – egalitatea politică, drepturile naturale și suveranitatea poporului. Dar națiunea – și chiar democrația însăși – au răspuns oare acestei promisiuni?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jill Lepore

Traducător: Smaranda Câmpeanu

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-40-1005-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1040

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: Democrație

 

Opinii editoriale

„O prezentare splendidă – marcată de triumfuri, tragedii și speranțe – care îi va încânta enorm pe cititorii lui Lepore și îi va aduce mulți alți admiratori.”

Kirkus Reviews

„De-abia când începi să citești, realizezi cât de mult avem nevoie de o carte ca aceasta mai ales astăzi... Sclipitoare.”

New York Times Book Review

„Elegantă, accesibilă, lucidă și revelatoare.”

New York Times

„[Aceste adevăruri] surprinde plenitudinea trecutului, unde speranța se naște din disperare, renașterea din distrugere și avântul dezvoltării din obstacole.”

Chicago Tribune

„Captivantă, tulburătoare, și minunat scrisă.”

Boston Globe