TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Introducere în literatura japoneză clasică PU-IUW-INNLJC-17-N-001
Vezi
galerie

Introducere în literatura japoneză clasică

de Iulia Waniek

Titlu apărut în colecția Filologie. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #264868

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ca întotdeauna, gândurile de mulțumire la terminarea acestui volum se îndreaptă către studenții de la secția de japoneză a Universității Creștine Dimitrie Cantemir, foști și actuali, care au făcut posibil ca el să apară în forma de azi. Din punct de vedere tehnic, este necesară precizarea că prezentul volum este o selecție a unor momente importante pe care le-am tratat de-a lungul anilor la cursul de istoria literaturii japoneze, și nu o prezentare cronologică, completă, a perioadei veche și medievale.

 

Prima ediție a acestei cărți a apărut în 2008 și conținea doar primele trei capitole, fără fragmentele din Ise Monogatari și Heike Monogatari, care au fost adăugate la ediția a doua, în 2013. La această a treia ediție am adăugat ceea ce a fost gândit la început ca un volum separat, anume partea despre literatura medievală și premodernă. Perspectiva din care am abordat materia este una preponderent istorică, scopul cărții fiind de a oferi cadrul necesar pentru înțelegerea operelor literare japoneze pe care cititorii români le pot citi în traducere sau chiar în original. Comentariilor istorice și critice le-am adăugat pentru exemplificare și câteva fragmente de opere literare, fie ele proză sau poezie, atât în japoneză cât și în traducere românească. Traducerile ale căror autori sunt menționați au fost realizate de studenții din mai multe serii, cu care am abordat acest format de curs, iar celelalte îmi aparțin.

 

Cea mai caldă recunoștință doresc să o adresez doamnei Președinte a Senatului Universității Creștine Dimitrie Cantemir, Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, cât și domnului Prof. univ. dr. Momcilo Luburić, Președinte și fondator al universității, pentru atmosfera de înaltă ținută științifică pe care au știut să o asigure încă de la începuturile activității universitare, încurajând cercetarea și formarea unor cadre didactice și a unor studenți de elită. Exemplul domniilor lor a inspirat cele mai bune gânduri și realizări ale autoarei, cât și dorința de a duce cercetarea și studiul culturii japoneze cât mai departe posibil.

Octombrie 2016

extinde
 

Detalii produs

Autor: Iulia Waniek

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-260-845-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 269

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria