TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cu picioarele pe Pământ NE-IOR-CPPPPP-18-N-001
Cu picioarele pe Pământ
Vezi
galerie

Cu picioarele pe Pământ

de Ionuț Riteș

Titlu apărut în colecția Arta de a călători la Neverland

Id: #372563

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestea pelerinajelor mele în Sfântul Munte Athos
 

Descriere produs

Călători pe Pământ suntem toți, toți cei aleși să venim aici pentru a învăța. Lecțiile de viața diferă, modul în care ne descurcăm cu ele, de asemenea. Dumnezeu ne trimite aici cu un ghiozdan plin cu rechizite în spate. Depinde de fiecare cum le folosește, când le folosește și, mai ales, cu ce scop. La plecare în marea călătorie pământeană ni se șoptește la ureche: „Și nu uita, Dumnezeu este Iubire!”, iar noi, preșcolarii, ar trebui să învățăm, examen după examen, până la sfarșitul vieții, să iubim. Cu tot ce presupune acest lucru: jertfă, răbdare, iertare, smerenie, bună cuviință, respect pentru tot ceea ce ne înconjoară, bunătate, adevăr, curaj, demnitate.

Din păcate, nu toți folosim rechizitele pentru a ne îmbogăți sufletul. Uneori le rupem, le batjocorim, le aruncăm la gunoi, considerându-le nefolositoare. Pentru că e greu să renunți la Ego, e greu să fii jertfă, e greu să ierți, e greu să nu te lași furat de poleiala superficialității și a lucrurilor materiale cu care ne împopoțonăm ca și cum acestea ne-ar da valoare. Uităm de Iubire, uităm de Dumnezeu.

Din fericire, au existat, există încă și premianții, silitorii peste măsură, care nu numai că-și folosesc rechizitele cu seriozitate, dar le și dăruiesc cu infinită bunătate celor aflați în căutarea drumului spre mântuire sufletească. Ei vorbesc cu Dumnezeu în fiecare clipă, prin rugăciune, pentru noi. Către ei m-am îndreptat și eu, ca un școlar care dorește cu ardoare să poată învăța lecțiile lui Dumnezeu.

Pelerinajele la Sfântul Munte Athos mi-au îmbogățit sufletul și inima și, asemenea celor învățate acolo, dăruiesc mai departe, celor care vor să afle, lecțiile pregătitoare pentru regăsirea lui Dumnezeu, regăsirea Iubirii. Nu rămâne decât să deschideți cartea fără prejudecați, cu curiozitatea celui care dorește să pătrundă într-o lume reală, sacră, lumea care ne-a oferit cei mai mulți sfinți, ca să ne fie ghizi spirituali pe calea spre mântuire. Le mulțumesc pe această cale pentru straduințele, jertfele și rugăciunile lor pe care le înalță pentru noi toți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ionuț Riteș

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-606-8390-68-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: creștinism, Dumnezeu, ortodoxism, suflet