TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Armata română în războiul de întregire. Campaniile din anii 1916 și 1917 CD-IGM-ARNRDN-18-N-001
Armata română în războiul de întregire. Campaniile din anii 1916 și 1917
Vezi
galerie

Armata română în războiul de întregire. Campaniile din anii 1916 și 1917

de Sorin Liviu Damean, Ion Giurcă, Marian Moșneagu, Adrian Diaconu, Alin Spânu, Valeriu Avram

Id: #258283

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

File de o istorie ilustratată la 100 de ani de la Marele Război și Marea Unire. Imagini inedite, imagini colorizate, chipuri și scene transmise peste secol, văd astăzi lumina tiparului. Este povestea Armatei române, a oamenilor politici, a regilor, reginelor și a unui popor care a dat totul, o Românie Mare.

***

În cei patru ani de confruntare armată, s-au adoptat decizii politice și militare greșite, pripite sau neinspirate, adoptate sub presiunea opiniei publice sau la sugestia aliaților, care au alternat cu cele foarte bune, în care existau factori de risc, demonstrându-se curajul unor lideri de a merge până la capăt pentru îndeplinirea scopului politic și militar pentru care țara și armata fuseseră angajate în război.
În cei patru ani de luptă și jertfă, au ieșit în evidență aspectele pozitive și negative ale războiului în cadrul unei alianțe cu mari puteri, factorii de risc temporari, dar și avantajele care decurg dintr-o asemenea situație, atunci când efortul s-a concentrat pe obiective precise, de interes general.
Au fost patru ani în care românii din teritoriile aflate sub dominație străină, încă de la începutul războiului (cazul celor din Transilvania și Bucovina), ori în faza finală a acestuia (românii din Basarabia), s-au implicat sub diferite forme în sprijinul Armatei române, s-au constituit în structuri militare proprii și au participat la apărarea Marii Uniri decise la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-537-379-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 300

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x29,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun

Teme: război