TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acțiunea civilă în procesul penal. Exercitarea acțiunii în răspundere civilă delictuală în procesul civil
Vezi
galerie

Acțiunea civilă în procesul penal. Exercitarea acțiunii în răspundere civilă delictuală în procesul civil

de Ioana Păcurariu

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #420794

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Lucrarea de față are un caracter interdisciplinar și constituie o analiză a aspectelor teoretice și practice ale acțiunii civile în procesul penal, precum și ale acțiunii în răspundere civilă delictuală exercitate la instanța civilă, astfel cum se înfățișează după marea reformă în justiție realizată prin intrarea în vigoare a noilor Coduri.

 

A doua ediție a monografiei conține toate modificările legislative ce au fost aduse după intrarea în vigoare a noilor Coduri de procedură. În cadrul lucrării au fost inserate cele mai recente decizii la recursuri în interesul legii, precum și deciziile la excepțiile de neconstituționalitate.

 

Mențiuni consistente, uneori cu caracter critic, am făcut cu privire la dispozițiile actualelor Coduri de procedură penală, procedura civilă, civil și penal. Demersul a cuprins și analiza comparativă între dispozițiile actualelor Coduri de procedură (civilă și penală) și cele ale Codurilor de procedură anterioare.

 

În lucrare sunt expuse și elemente de drept comparat, în special din Franța, Republica Moldova, Germania și Italia. Referiri substanțiale s-au făcut pe marginea practicii judiciare naționale și a C.E.D.O.

 

Monografia cuprinde propuneri de lege ferendă, întrucât actualul Cod de procedură penală conține, în ceea ce privește exercitarea acțiunii civile în procesul penal, unele prevederi confuze care apreciem că necesită o grabnică reformulare în scopul eliminării interpretărilor ce generează probleme controversate în doctrină.

 

Cercetarea efectuată asupra doctrinei, legislației și jurisprudenței, dezvoltată pe tema acțiunii civile în procesul penal și materializată în prezenta lucrare, ne determină să nutrim speranța că demersul nostru va stârni interes pe plan teoretic și judiciar.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Păcurariu

Data apariției: ianuarie 2022

ISBN: 978-606-39-0930-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic