TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Are capitalismul un viitor? CO-IWC-ARECUV-15-N-001
Are capitalismul un viitor?
Vezi
galerie

Id: #243453

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În ciuda îngrijorărilor actuale, abordarea convențională încă sugerează că nu există o alternativă reală la capitalism. Autorii afirmă că această generalizare este o greșeală izvorâtă din ideea optimistă de secol al XIX-lea conform căreia istoria omenirii evoluează către un echilibru luminos al capitalismului liberal.

 

Toate sistemele istorice majore s-au prăbușit în cele din urmă, iar în epoca modernă, câteva evenimente cu efect de cataclism – mai ales Revoluția Franceză, Primul Război Mondial și colapsul blocului sovietic – s-au produs în momentul în care elitele politice din acele vremuri nu au calculat corect consecințele proceselor pe care se presupunea că le guvernează. În prezent, niciuna dintre elitele noastre aflate la guvernare și foarte puțini intelectuali pot prefigura un colaps al sistemului în deceniile care vin.

 

Deși autorii acestei cărți ajung la concluzii diferite, ei rămân într-un dialog constant și construiesc un ansamblu relativ unitar, dar cu răspunsuri multiple. Scrisă de cinci dintre cei mai respectați cercetători ai tendințelor istorice globale, această lucrare ambițioasă pune una dintre cele mai importante întrebări: suntem pe cale să asistăm la o schimbare radicală în istoria lumii?

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 9789737115256

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro

 

Opinii editoriale

„În sfârșit, o carte care face diferența! Cinci cercetători eminenți își reunesc cunoștințele, dar și numeroasele puncte de vedere diferite pentru a deschide un dialog liber, fără restricții, despre una dintre cele mai importante probleme ale timpurilor noastre: viitorul sistemului economic pe care îl numim capitalism. Această carte este o lectură obligatorie pentru toți studenții din lume, nu pentru că ar oferi răspunsuri, ci pentru că formulează întrebări importante.”

David Harvey

„Lucrarea Are capitalismul un viitor? este scrisă de cinci reputați gânditori, înzestrați cu o viziune de ansamblu asupra lumii. Analiza lor bine documentată privind contradicțiile capitalismului și perspectivele asupra posibilelor sale evoluții viitoare sunt teme la care merită din plin să reflectăm.”

Francis Fukuyama