TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Narcisismul. Dileme, diagnostice și strategii de tratament 978-606-40-2166-3
Narcisismul. Dileme, diagnostice și strategii de tratament
Vezi
galerie

Narcisismul. Dileme, diagnostice și strategii de tratament

de Holly Crisp, Glen O. Gabbard

Id: #434894

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Pe vremuri, în domeniul sănătății mentale, terapeuții nu utilizau termeni diagnostici cu pacienții. Însă evoluția internetului pare să fi grăbit o modificare a acelei practici. În prezent, majoritatea pacienților vor vrea să știe: „Ce diagnostic am?". Așadar, este important ca noi, clinicienii, să le explicăm cu grijă la ce ne referim dacă folosim termenul de narcisism. O posibilă strategie este de a trasa legăturile dintre problemele de stimă de sine ale pacientului și istoricul său de dezvoltare. Utilizând exemple din copilăria pacientului și evidențiind dezamăgiri și răni narcisice din trecut, terapeutul care explică un diagnostic de narcisism începe prin a manifesta empatie față de experiența de viață a pacientului.”

Autorii

 

„Când pacienții narcisici intră în tratament, modurile de relaționare ies la lumină în cabinet, între pacient și terapeut. În matricea transfer-contratransfer, devin evidente dificultățile intrapsihice și interpersonale cu care acești pacienți se confruntă în viețile lor. Terapeutul, care poate fi tratat cu dispreț, indiferență și condescendență, simte că joacă mai degrabă rolul unei „funcții" decât al unei persoane. Clinicieni abili și calzi își pot pierde empatia, pot folosi confruntarea în scop de răzbunare, se pot retrage complet sau pot urmări ceasul, așteptând cu nerăbdare sfârșitul ședinței. Pe scurt, pacientul narcisic poate să scoată ce-i mai rău din terapeut.”

Autorii

extinde
 

Detalii produs

Autor: Holly Crisp, Glen O. Gabbard

Data apariției: martie 2024

Titlu original: Narcissism and Its Discontents: Diagnostic Dilemmas and Treatment Strategies With Narcissistic Patients Traducere din limba engleză de Laura Netea

ISBN: 978-606-40-2166-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 270

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: terapie