TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
He Shi dăruiește nestemată de jad LE-HAF-HSDNDJ-17-N-001
He Shi dăruiește nestemată de jad
Vezi
galerie

He Shi dăruiește nestemată de jad

de Han Feizi

Id: #262923

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Han Feizi, filozof și gânditor politic din școală legistă, a trăit în secolul al III-lea i.Ch. (280?-233 i. Ch.), "în Epocă Statelor Combatante, din timpul dinastiei Zhou de Răsărit. Ordinea și prosperitatea, susține el, nu pot fi aduse decât de un stat puternic, care trebuie să se sprijine pe legi stricte, iar nu pe morală și înțelegere. Aceste din urmă două criterii sunt la bază confucianismului. Principalul criteriu în conducerea unui stat, conform filozofiei legiste, este obiectivitatea, iar judecătorul are rolul nu de a spune din punct de vedere moral cine are dreptate, ci de a stabili corect, pe bază legilor existențe și obiectiv gândite, delictul produs. Acest mod de a vedea lucrurile a marcat justiția chineză pentru totdeauna. Han Feizi este unicul legist care prezintă legea în termeni taoiști, că pe o rotită din angrenajul universului. Ideile sale au stat în mare parte la bază politicii autoritare a primului împărat al Chinei, Qin Shi huangdi.

Han Feizi a fost prinț din familia regală a micului stat Han din epocă aceea. Deși aristocrat că origine, nu era o personalitate foarte dinamică, iar bâlbâială care l-a însoțit toată viață nu i-a permis să aibă o carieră politică. A avut parte de o educație deosebită, printre profesorii săi numărându-se și filozoful Xunzi, confucianist notoriu și membru al Academiei Jixia, cu care a studiat în statul Chu. Reîntors după studii în statul său, Han, Han Feizi a scris numeroase tratate de filozofie politică în care a criticat sistemul de guvernământ și a propus soluții de întărire a puterii regale, iar din cauza acestora nu putut accede la un post oficial înalt. Devine renumit și începe să fie considerat unul dintre mării filozofi ai epocii prin scrierile sale de o imaginație și ingeniozitate deosebite. Așa ajunge și la curtea împăratului Qin Shi huangdi, unde este apreciat de suveran.

Operă lui Han Feizi rămasă posterității este adunată într-o singură carte: „Han Feizi" și este structurată în cincizeci și cinci de capitole, dintre care cele mai cunoscute sunt „ Școlile de gândire", „Cele cinci"1select11 este din cărei autenticitate este .

extinde
 

Detalii produs

Autor: Han Feizi

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-8814-53-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 98

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x15 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Libris Editorial

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Probabil cel mai cunoscut sistem filosofic din China antică a fost confucianismul, care avea la bază principiul moralei și al bunei înțelegeri între semeni. Însă în Epoca Statelor Combatante, în timpu......“

citește mai mult