TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Judecata în cazul recunoașterii vinovăției
Vezi
galerie

Judecata în cazul recunoașterii vinovăției

Titlu apărut în colecția Practică judiciară la Universul Juridic

Id: #425755

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cazul infracțiunilor prevăzute de Codul Penal - 2022
 

Descriere produs

Prezenta monografie cuprinde, din punct de vedere structural, un număr de 14 capitole (I. Abandonul de familie; II. Amenințarea; III. Distrugerea; IV. Falsul în înscrisuri sub semnătură privată; V. Furtul; VI. Furtul calificat; VII. Lovirea sau alte violențe; VIII. Omorul calificat; IX. Tâlhăria; X. Uciderea din culpă; XI. Uzul de armă fără drept; XII. Vătămarea corporală; XIII. Violența în familie; XIV. Considerente generale).

 

Această expune, în primele 13 capitole, o serie de infracțiuni prevăzute de noul Cod penal, cu explicarea teoretică a elementelor constitutive ale acestora și conturarea, într-o manieră didactico-științifică, a tuturor celorlalte aspecte legate de forme, variante, sancțiuni și aspecte procesuale. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste infracțiuni, cartea oferă și o perspectivă practică pusă la dispoziție de jurisprudența actuală. În capitolul de final, se prezintă pe larg judecata în cazul aplicării procedurii abreviate și în cazul recunoașterii învinuirii.

 

Actualul demers științific are ca scop oferirea unui material actual și practic profesioniștilor din domeniul juridic, pentru conturarea experienței educaționale și sedimentarea unei gândiri critice și adaptate la nevoile sistemului judiciar actual, dar și la sistemul normativ în continuă schimbare.

 

În conținutul acestei lucrări vor fi regăsiți termenii din domeniul răspunderii penale, atât cu explicațiile și clarificările necesare, cât și cu oferirea unor exemple concludente izvorâte din jurisprudența actuală. Fiecare hotărâre expusă conține o serie de cuvinte-cheie, care facilitează demersul cititorului de a accesa informația dorită în cel mai scurt timp și cu un minim de efort.



Alte titluri pentru FlorinLudușan (coordonator):
Recursul. Teorie și jurisprudență (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Florin Ludușan

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-39-1050-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 504

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic