TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 adnotată
Vezi
galerie

Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 adnotată

de Gabriela Victoria Bîrsan, Eugenia Marin

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #388004

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a 3-a
 

Descriere produs

Prezenta lucrare realizează un examen amănunțit, o analiză amplă a jurisprudenței privind contenciosul administrativ, de la intrarea în vigoare a legii cadru în materie – Legea nr. 554/2004 și până la zi, adunând și selectând jurisprudența de la toate nivelurile de jurisdicție. Au fost rezumate aproape 500 de decizii din practica Înaltei Curți de Casație și Justiție, peste 350 de hotărâri pronunțate de curțile de apel și peste 140 de decizii ale Curții Constituționale.
Toate aceste soluții au fost prelucrate, „topite” împreună și sistematizate apoi, articol cu articol, pe structura Legii, rezultând în final o analiză destul de consistentă a contenciosului administrativ, un veritabil „comentariu pe articole”, ai cărui autori sunt, în realitate, judecătorii de la toate nivelurile de jurisdicție din România.

Separat, în partea finală a cărții, au fost incluse mai multe soluții, cu valoare de principiu, din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu relevanță în materia contenciosului administrativ român.

Prin acest demers editorial nu ne-am propus altceva decât să punem la îndemână cititorilor preocupați de înțelegerea contenciosului administrativ – un domeniu pe cât de greu, pe atât de frumos – un instrument de lucru, o carte practică în care ne-am dorit să valorificăm cea mai semnificativă parte din experiența noastră profesională, dobândită în numeroșii ani de activitate ca judecători de scaun în materia contenciosului administrativ. Dacă și în ce măsură am reușit, veți decide dumneavoastră, cititorii.

 

Judecător Gabriela Victoria BÎRSAN,
fost Președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal 
a Înaltei Curți de Casație și Justiție

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Victoria Bîrsan, Eugenia Marin

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9786062718176

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Eugenia Marin
Eugenia Marin
Autor

Studii: Facultatea de Drept a Universității din București (1988); doctor în drep...

vezi autor