TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spărgătorul de nuci și Regele șoarecilor
Vezi
galerie

Spărgătorul de nuci și Regele șoarecilor

de E.T.A. Hoffmann

Titlu apărut în colecția Polirom Junior la Polirom

Id: #420986

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția 2022
 

Descriere produs

Maria Stahlbaum și fratele ei își așteaptă cadourile în ajunul Crăciunului, curioși din cale afară să vadă ce vor primi de la nașul lor, ceasornicar și inventator iscusit. Cînd în sfîrșit își primesc cadoul, un castel cu mecanism de ceas și cu cîțiva omuleți care se plimbă înăuntrul lui la nesfîrșit, Maria dă cu ochii de o invenție care o fascinează, un spărgător de nuci, pe care nașul îl lasă în grija ei atentă. Numai că, într-o noapte, Spărgătorul pare să prindă viață. Și nu numai el. Toate jucăriile ies din dulap, din podea se ivesc o mulțime de șoareci, conduși de regele lor, șoarecele cu șapte capete, și încep să se petreacă lucruri neobișnuite. Maria pătrunde pe tărîmul poveștilor, o lume încîntătoare care dezvăluie atîtea posibilități magice.

 

„− Un cal, un cal, dau un regat pentru un cal!
În clipa aceea, doi soldaţi inamici îl înşfăcară de mantaua lui de lemn, iar Regele Şoarecilor, chiţcăind triumfător din toate cele şapte gîtlejuri ale sale, se apropie în goană. Maria îşi pierdu cu totul cumpătul:
− O, sărmanul meu Spărgător‑de‑Nuci! strigă ea, plîngînd în hohote, şi, pînă să‑şi dea bine seama ce face, apucă papucul stîng şi-l azvîrli cu putere în Regele Şoarecilor, care se afla în grămada cea mai mare. Totul se spulberă ca suflat de vînt. Maria simţi în braţul stîng o durere şi mai ascuţită ca înainte...”

extinde
 

Detalii produs

Autor: E.T.A. Hoffmann

Ilustrator: Radu Răileanu, Teodora Răileanu

Traducător: G. Gusti

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: Nußknacker und Mausekönig

ISBN: 9789734688463

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: magie

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Oare la ce sunt bune poveștile dacă nu se întâmplă și în realitate? La ce bun să te lași răpit de dragostea pentru un personaj de poveste dacă el nu prinde viață în lumea ta, în lumea reală? Dar oare......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Oare la ce sunt bune poveștile dacă nu se întâmplă și în realitate? La ce bun să te lași răpit de dragostea pentru un persoanj de poveste dacă el nu prinde viață în lumea ta, în lumea reală? Dar oare......“

citește mai mult
E.T.A. Hoffmann
E.T.A. Hoffmann
Autor

Ernst Theodor Amadeus Wilhelm Hoffmann (1776-1822) a fost unul dintre cei mai im...

vezi autor