TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii
Vezi
galerie

Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii

de Elisabeta Pop

Id: #409226

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Într-o zi geroasă de iarnă, undeva în preajma sărbătorilor, mă pomenesc că o mînă se întinde și mă scoate din raftul bibliotecii. E drept că stăteam de multă vreme acolo și, cum nimeni nu mă mai băgase în seamă, mă cam plictiseam. Erau scoase din bibliotecă alte povești ca „Fata babei și fata moșneagului” de Ion Creangă, „Crăiasa zăpezilor” de Hans Christian Andersen, „Cenușăreasa” de fraţii Grimm, dar eu nu. Eu stăteam nemișcată de multă vreme, iar acel moment a fost o mare bucurie pentru mine. Trebuie să vă spun că întîmplarea despre care vă povestesc avea loc în casa unui regizor de teatru. M-am bucurat enorm! M-am gîndit că regizorul Adrian, așa îl cheamă, vrea să transforme povestea într-un spectacol de teatru pentru copii.

Aaaa! Știţi ce este un regizor? Uite, vă explic! Regizorul de teatru este cel care imaginează și creează un spectacol, iar sub coordonarea lui, sub îndrumarea lui spectacolul prinde viaţă și ajunge să fie ceea ce vedeţi pe scenă voi, spectatorii, cînd veniţi la teatru. El este „directorul” spectacolului, „ochiul” din afară, care coordonează toate creaţiile implicate în spectacol astfel încît să fie totul așa cum își dorește și cum și-a imaginat el.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elisabeta Pop

Ilustrator: Bianca Dacin

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 2055000491295

Copertă: Paperback

Număr pagini: 88

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Teme: creativitate

 

Opinii editoriale

Jurnalul unei povești…” este o dublă pledoarie, în favoarea literaturii și a teatrului ca spectacol, în favoarea a două arte al căror suflet este unul și același: povestea. Iată aici jurnalul călătoriei acestui suflet nemuritor dintr-o sferă a existenței sale într-alta.

Mircea Pricăjan, scriitor, director Revista de cultură „Familia”

Cartea pornește de la pretextul unei povești care devine spectacol de teatru de păpuși pentru copii, cred că se adresează în egală măsură tuturor celor care vor să înțeleagă ce se întîmplă în „spatele” unui spectacol, fără a se lovi de zidul unui limbaj academic și pedagogic prețios, mult prea ermetic pentru cei neavizați. Este o carte inițiatică în lumea teatrului, scrisă de un specialist, care a reușit să-și adapteze cu dibăcie și cu multă vioiciune discursul în așa fel încît, de la mic la mare, toți cei care îi vor savura rîndurile să înțeleagă fiecare noțiune și fiecare etapă.

Florina Dometi, secretar literar Teatrul „Regina Maria”, Oradea